heggenschaar

Heb je een haag in je tuin dan wil je deze natuurlijk altijd netjes in model houden, met een heggenschaar kan je de heg onderhouden. Met een elektrisch model snoei je eenvoudig de haag in model, want dat is met een schaar ook mogelijk om bepaalde figuren te snoeien. Het vermogen bij een schaar voor de heg is een belangrijk gegeven, maar ook de lengte van het snijblad is bepalend welke schaar je nodig hebt in je tuin. Met een lang snijblad snoei je eenvoudig hagen die hoog of breed zijn.

heggenschaar

Verschil in heggenscharen

Bij de aankoop van een heggenschaar kun je kiezen uit een aantal modellen en soorten. Een schaar met een kort snijblad is geschikt voor hagen die laag zijn, hierdoor heb je een schaar die licht is in gebruik. Let goed op de dikte van de takken die je ermee wilt snoeien, te dikke takken zijn niet geschikt voor een schaar voor de heg. Een dubbelzijdig mes zorgt ervoor dat je veel fijner kunt werken dan een enkelvoudig mes, ook om sneller te werken is dit een goede oplossing.

Schaar met een accu of elektrisch?

Een heggenschaar die op benzine werkt is ronduit het sterkste exemplaar die er te krijgen is bij Toolnation.nl. Nadeel hiervan is dat deze veel geluid maken tijdens het snoeien, heb je een grote tuin dan is dit model wel ideaal. Een elektrisch model is licht in gewicht maar heeft als nadeel dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben, tevens moet je uitkijken voor het snoer tijdens het snoeien. De minst sterke schaar is die met een accu, voordeel is wel dat je altijd de vrijheid hebt en niet te maken hebt met snoeren en een stopcontact.