Ben je momenteel aan het bouwen of renoveren en wil je kost wat kost een houten parketvloer? Denk je dat dit de enige manier is om een gezellig interieur te creëren en dat parket nog makkelijk is in onderhoud? Wel, parket geeft inderdaad dat gezellige gevoel in je huis, vooral in de wintermaanden is dit zeer leuk vertoeven. Echter is parket niet zo makkelijk in onderhoud als je denkt. Dit vergt namelijk aparte producten om te kuisen en is niet zo makkelijk schoon te krijgen als tegels. Gelukkig bestaat er nu ook al de houtlook tegel. De naam spreekt voor zich maar toch leggen we het hieronder even uit.

Wat is een houtlook tegel precies?

Een houtlook tegel is een tegel die er precies uitziet zoals hout. In plaats van parket als enige optie voor de houten vloer, is er dus nu een nieuwe mogelijkheid namelijk de houtlook tegel. Deze tegel is veel duurzamer, zowat onderhoudsvrij door de het gemak in gebruik én nog eens budgetproof erbovenop. Je kan deze tegels ook makkelijk verkrijgen in verschillende groottes zodat je ze kan hebben zoals je wilt. Kijk zeker eens op online websites zoals bijvoorbeeld https://www.ceramicavloeren.nl/, of in offline winkels om inspiratie op te doen en alle mogelijkheden te overlopen.

Net echt

Misschien denk je dat houtlook tegels er te tegelachtig uitzien en dus een koud gevoel creëren, iets dat parket niet heeft. Wel, er bestaan ook houtlook tegels met nerven zoals dat echt hout, zoals parket, heeft. Zo zie je nog amper het verschil tussen echt parket en houtlook tegels. Nog een extra voordeel naast het budgetproof zijnde is dat de tegels geen geluid maken wanneer je erop stapt. Ook al kan het geluid van parket voor sommigen aangenaam zijn, indien je met veel mensen samenwoont en stilte in huis wilt, zijn tegels een goede vervang optie om een zo stil mogelijk huis te hebben.