Vloerverwarming is een erg prettige manier om je woning gedurende het hele jaar op een aangename temperatuur te houden. Wil je graag vloerverwarming laten installeren? In dit artikel geven we je informatie over een aantal handige punten voor het installeren van vloerverwarming. Want hoe pak je dat nou eigenlijk aan? Je leest het hieronder!

Door wie?

Als je vloerverwarming wilt laten installeren, is het allereerst belangrijk dat je de juiste keuze maakt voor een geschikte installateur. Er zijn namelijk veel installateurs die ervaring hebben met het installeren van vloerverwarming, maar er zijn ook veel installateurs die op dit gebied kennis tekort schieten. Je wilt natuurlijk wel dat de installatie goed wordt uitgevoerd en dat je na afloop tevreden bent over het resultaat. Daarom is het belangrijk dat je een geschikte installateur kiest. Natuurlijk is het ook mogelijk om de vloerverwarming zelf aan te leggen, maar hier komt best wel wat bij kijken. Een voordeel is dat dit uiteindelijk de totale vloerverwarming kosten per m² drukt, maar overweeg wel goed of je hiervoor de benodigde kennis en expertise in huis hebt!

Hoe?

Een andere tip die we je kunnen geven, is om vooraf goed na te denken over hoe je de vloerverwarming wilt laten installeren. Er zijn namelijk verschillende manieren om vloerverwarming te installeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het installeren van de vloerverwarming in de chape. Wil je graag een vloerverwarming in een bestaande woning installeren, dan kun je ook kiezen voor een systeem waarbij je de vloerverwarming bovenop een bestaande dekvloer installeert. Er zijn erg veel mogelijkheden! Oriënteer je goed en denk na over welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie.

Welke soort?

Je moet er ook rekening mee houden dat er verschillende soorten vloerverwarming zijn. Er zijn namelijk twee varianten: een vloerverwarming die wordt aangesloten op de centrale verwarming en een vloerverwarming die elektrisch wordt verwarmd. Beide varianten hebben hun eigen voordelen en nadelen, ook met betrekking op duurzaamheid en kosten. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat voor jou belangrijk is bij het maken van een keuze.