Wie graag naar de sauna gaat, weet dat je ook best alleen kunt gaan. Toch gaan veel mensen liever samen naar de sauna. Wie op zoek is naar een saunamaatje weet dat je niet met iedereen zomaar in de sauna gaat zitten. Het alternatief? Een sauna voor thuis aanschaffen! Je kunt bijvoorbeeld een infrarood sauna kopen en laten plaatsen in de logeerkamer.

Wie zie jij?

Dat je mensen in de gemeenschappelijke sauna tegenkomt, is gebruikelijk. Maar toch zijn er een aantal mensen die je niet graag ziet als je op je kwetsbaarst bent. In je blootje ineens naast een collega zitten bijvoorbeeld of in het dompelbad de immer schreeuwende buurvrouw tegenkomen, daar zit je niet op te wachten. Alleen daarom al is een infrarood sauna kopen voor thuis een prima alternatief. Zit je thuis in de sauna en staat die ene buurvrouw voor de deur? Dan doe je gewoon niet open!

Wie ziet jou?

Een ander voordeel van een sauna voor thuis is dat niemand jou ziet. Hoewel de diehard saunaganger er misschien geen last van heeft, vindt niet iedereen het prettig om zonder kleding rond te lopen. Er zijn diverse sauna’s die badkledingdagen hebben, maar het nadeel daarvan is dat de badkleding lang nat blijft en je daarom eigenlijk te snel afkoelt. Ook in dit geval is het alternatief een eigen sauna in huis hebben. Thuis voel je je altijd op je gemak, met of zonder kleding.

Alleen of samen

Thuis alleen zijn is altijd anders dan elders alleen zijn. In een restaurant is in je eentje eten vaak vervelend, terwijl je het thuis kunt ervaren als lekker rustig. Het staat buiten kijf dat je vooral voor jezelf naar de sauna gaat. Je bent in de sauna om te ontspannen en niet om oeverloos bij te praten met een vriend. Toch is het tussen het ontspannen door best fijn om samen iets te eten of drinken. Daarom zijn er sauna’s voor meerdere personen. Heb je de ruimte, kijk dan eens naar een iets grotere sauna voor thuis, waar je met twee of meer personen in kan. Je kunt dan én bijpraten met je vrienden én gaan voor pure ontspanning.


Tip: kijk op bastu.nl voor meer informatie.