18Sinds mijn preoccupatie met architectuur de kop op is gestoken, kan ik ook weinig anders meer zien, of beter gezegd: kan ik het in elk geval niet niét meer zien. Er is mij een verhaal bekend van een beroemd gebouw waar mensen bij bosjes flauwvielen omdat zij overweldigd werden door de té perfecte toepassing van de gulden snede. Mensen gingen met hun hele geest – iets wat doorwerkte op hun fysiek – zodanig op in de beleving van de perfectie, dat het ze naar hun hoofd steeg. Hier is een daadwerkelijk syndroom naar vernoemd, dat te maken heeft met de symbiose tussen mens en natuur en het besef dat alles téveel klopt, teveel in elkaar opgaat.

Dichter bij huis..

801.1Het kan ook dichter bij huis, en het kan ook in minder ernstige mate – een mate waarin je gewoon geniet van hetgeen je voorgeschoteld wordt. Ik ben persoonlijk namelijk nog niet onwel geworden van de openslaande deuren die hier gemaakt zijn, maar ik moet zeggen wel erg onder de indruk te zijn van het perfectionisme dat ten grondslag ligt aan het bedrijf dat het voor ons uitgevoerd heeft. Wij wilden namelijk graag houten openslaande deuren in ons tuinhek hebben en ik ondernam een zoektocht hiervoor de bij uitstek geschikte firma te vinden, een queeste die me deed leiden tot Different Doors. Lang verhaal kort: mocht je zelf ook een kwaliteitsbedrijf zoeken om een opdracht voor dit soort deuren uit te zetten, neem dan zeker een kijkje op de website!