Het is aan te raden om overal en altijd zo veel mogelijk groen in de buurt te hebben. Niet alleen omdat het een geweldige kleur is, maar ook omdat dat zal betekenen dat er planten in de buurt zijn. Planten zijn de ideale manier op een plek op een natuurlijke wijze op te fleuren. Door planten als decoratie te gebruiken zal iedere kamer er meteen een stuk leuker uit gaan zien. Er zijn veel verschillende soorten planten en iedere plant heeft een belangrijk doel, overleven. Het is daarom noodzakelijk om als planteneigenaar goed voor de plant te zorgen. Dat betekent dat je goed moet bekijken hoeveel water de plant nodig heeft en of de plant wel genoeg zonlicht krijgt. Dat zijn belangrijke factoren die ervoor zullen zorgen dat de plant goed en mooi blijft. Wanneer jij goed voor de plant zorgt, zal de plant ook goed voor jou zorgen. 

Kantoorplanten 

Planten geven ons namelijk een geweldig iets, vers zuurstof. Misschien dat je van de middelbareschooltijd nog wat lessen van biologie kan herinneren. Als dat het geval is zal je ongetwijfeld de term fotosynthese onthouden hebben. Wanneer dat niet zo is had je misschien iets beter moeten studeren voor de proefwerken. Dankzij fotosynthese zullen de planten koolstofdioxide omzetten in vers zuurstof. Wanneer je dus een plant op kantoor zet, zal deze plant voor vers zuurstof op het kantoor zorgen. Wanneer je het kantoor vol hebt staan met deze planten, zal je in een echt planten kantoor werken. Dankzij deze planten krijg je vervolgens meer vers zuurstof binnen. Dat zuurstof zal zorgen voor een betere concentratie. Tijdens het werk kunnen planten er dus letterlijk voor zorgen dat je harder aan de slag kan gaan. 

Strelitizia 

Er zijn veel verschillende soorten planten die je op kantoor kan zetten. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor een plant die past in het kantoor. Hierbij is het niet alleen handig om te letten op hoe de plant eruitziet. Ook is het goed om te kijken naar de aandacht die de plant nodig zal hebben op een wekelijkse basis. Wanneer een plant veel water nodig heeft terwijl er bijna nooit iemand op kantoor is om de planten water te geven, zal die plant niet handig zijn. Als er bijvoorbeeld weinig zonlicht bij het kantoor naar binnen schijnt is het ook niet aan te raden om te kiezen voor een plant die veel zonlicht nodig zal hebben. Een strelitzia past bijvoorbeeld perfect in een kantoor waar veel zonlicht te vinden is. Daarnaast is het ook belangrijk om deze groene collega gedurende de week genoeg water te geven.