Wanneer je bezig bent met de inrichting van je huis kom je verschillende materialen tegen. Zo zijn er bijvoorbeeld alleen voor vloeren al talloze verschillende materialen verkrijgbaar, die elk hun eigen kleuren, afmetingen, voordelen en nadelen hebben. Tegenwoordig is de betonlook erg populair voor vloeren. Dit is geen wonder, aangezien het een moderne uitstraling heeft en heel lang mee gaat. Je kunt kiezen voor beton ciré of beton. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee vloeren? Wij leggen het voor je uit.

Het verschil tussen beton ciré en beton

Beton ciré en beton lijken op elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde. Er zijn toch wel veel verschillen tussen deze twee producten. Het belangrijkste verschil is dat een betonvloer minimaal 7 centimeter dik is. Een vloer die gemaakt is van beton ciré is daarentegen maar een paar millimeter dik. De betonvloer wordt gestort en kan daardoor alleen op vloeren worden aangebracht. Beton ciré kunnen zowel op vloeren als op wanden worden aangebracht. En tot slot worden beton ciré vloeren gelakt, waardoor ze een gladde uitstraling krijgen. Op betonnen vloeren komt een ander beschermend laagje overheen, dit noemen we impregneren. Je kunt beton of beton ciré kopen op het internet, je hebt keuze uit veel verschillende kleuren.

Welke verf bij een betonnen vloer?

Het maakt in principe niet uit welke verf jij gebruikt bij een betonnen vloer. Zo lang de verf aan jouw eisen voldoet, en de kleuren goed bij jou passen, wordt het een mooi eindresultaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook verf, maar ook kalkverf staat mooi bij een betonnen vloer. Je kunt betonlook verf en kalkverf kopen op het internet. Het is altijd raadzaam op een tester te bestellen, zodat je zeker weet dat de uiteindelijke kleur voldoet aan de verwachtingen. Zo kun je kijken of de verf mooi past in je interieur, voordat je een hele pot aanschaft.