Een afbetaald huis erven kan een grote impact op uw leven hebben. Er komt veel op u af en u heeft geen zin of tijd om de woning op de reguliere markt aan te bieden. In dit geval is het inschakelen van een specialist op het gebied van het snel opkopen van een geërfde woningen. Een afbetaald huis erven en verkopen hoeft namelijk helemaal niet lang te duren. Binnen een paar weken kan de verkoop geregeld zijn. Zij nemen binnen één werkdag contact met u op om een afspraak te maken voor een taxatie. Hun vrijblijvende bod ontvangt u enkele dagen nadat de taxateur is langs geweest.

Afbetaald huis erven en verkopen

Bij het erven van een afbetaald huis is er uiteraard geen sprake van een restschuld. Toch kost het erven van een afbetaald huis u als erfgenaam geld. De belastingdienst verwacht namelijk binnen acht maanden na de erfenis uw belastingaangifte en dan dient u erfbelasting of hogere inkomstenbelasting te betalen. In de meeste gevallen is de verkoop van het huis nodig om deze belasting te kunnen betalen. Een afbetaald huis erven om direct daarna te verkopen is dan ook vaak noodzakelijk. Naast de belastingen die u moet afdragen zijn er ook veel andere kosten die bij het erven van een afbetaald huis komen kijken. De vaste lasten van het huis lopen door, zoals OZB, diverse verzekeringen, waterschapsbelasting en het onderhoud. Om deze reden is het interessant om een afbetaald huis na het erven direct te verkopen.

Huis zonder hypotheek erven en verkopen

Een huis zonder hypotheek erven klinkt financieel aantrekkelijk. Als u snel handelt is dat ook zo. Om snel te handelen bent u wel afhankelijk van een makelaar of opkoper die u direct verder helpt. Binnen één werkdag nemen ze contact met u op om een afspraak te maken voor een taxatie. De taxateur komt snel bij u langs en twee werkdagen na het bezoek ontvangt een bod. Gaat u akkoord? Dan zit u binnen enkele weken bij de notaris om de verkoop af te handelen.

Volledige transparantie

Gaat u een afbetaald huis erven en wilt u deze snel verkopen? Dan bent u bij een partij als Directhuisverkopen.com aan het juiste adres. Zij maken onze winst door huizen onder de marktwaarde op te kopen, op te knappen en door te verkopen. U bent zelf dus geen extra kosten kwijt aan onze diensten. Alles zit bij de koopprijs inbegrepen. Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft over onze werkwijze, we helpen u graag verder.

Meer weten over een afbetaald huis erven

Een afbetaald huis erven en verkopen? Dat kan met Directhuisverkopen.com. Wij regelen de verkoop binnen 7 werkdagen. Benieuwd of uw huis ook in aanmerking komt voor een snelle verkoop? Meld uw huis dan direct aan via onze website of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.