Akoestisch plafond

De voordelen van een akoestisch plafond

In bedrijfspanden of appartementencomplexen wil je dat het niet te gehorig is. Het is namelijk ontzettend vervelend als je de mensen boven jou door het plafond heen hoort. Weg rust! Dit resulteert in een minder aangename werk- en/of leefomgeving. Gelukkig is er een manier om geluidshinder in bedrijfspanden en appartementencomplexen tegen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een akoestisch plafond laten plaatsen. Na de akoestische aanpassing zal het veel prettiger zijn om in de ruimte te verblijven. Waarom vertellen we je in dit blog.

Akoestisch plafond absorbeert de geluidsgolven

Door te kiezen voor een akoestische aanpassing, en dus een akoestisch plafond, verbeter je de verstaanbaarheid in een ruimte enorm. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van geluidsabsorberende bekleding dat zorgt voor de absorptie van geluidsgolven, waardoor galm uitblijft. Dit zorgt voor een beter geluidscomfort.

Een sfeerbepalend element

De doeken die worden gebruikt voor een akoestisch plafond zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook zijn ze printbaar in elk motief en in elke kleurcombinatie. Hierdoor is het akoestisch plafond een sfeerbepalend element in de ruimte.

In verschillende maten

Natuurlijk is geen plafond hetzelfde. Gelukkig kun je een akoestisch plafond in verschillende maten krijgen. Voor iedere ruimte is er een akoestische oplossing. Laat je hierover gerust adviseren door een specialist in plafondoplossingen. Zo weet je zeker welk akoestisch plafond het meest geschikt is voor jou.

Baffles

Je kunt ook kiezen voor baffles als akoestische oplossingen. Deze worden opgehangen in een ruimte. Je blijft het oorspronkelijke plafond dus zien. En je ervaart er meer hoogte door. Baffles zijn heel simpel aan het plafondoppervlak te bevestigen. Zo heb je in een mum van tijd een akoestisch plafond dat galm in de ruimte tegengaat. Vond je dit interessant? En wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees hier meer tips.