Als expert op het gebied van led verlichting is 123led altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Door deze trends te volgen haal je stijlvolle verlichting in huis die perfect past bij jouw interieur. De verlichting trends waar je hieronder meer over leest zijn led TL buizen en spot led. Met deze veelzijdige verlichtingsbronnen verlicht je je huis op een unieke manier. Dankzij het brede aanbod aan led TL balken en led spotjes zijn er altijd wel passende varianten die aansluiten bij jouw interieurstijl.

Trend 1: led TL buizen in huis

Een TL balk in huis, dat komt steeds vaker voor. De buizen zijn niet meer zoals vroeger. Inmiddels verspreiden ze ook warm licht, kunnen ze gedimd worden en zijn er zelfs smart varianten beschikbaar. Hierdoor komen ze steeds vaker voor op plekken waar echte sfeermakers van belang zijn, zoals in hanglampen met TL fitting boven de eetkamertafel, in de woonkamer of in de hal. Zo zijn ze een perfecte aanvulling aan moderne en industriële interieurs. Natuurlijk zie je ze ook nog gebruikt worden als functionele verlichting in bijvoorbeeld de schuur of garage. Bij het volgen van deze trend is het wel handig om op een paar dingen te letten, namelijk de lengte en de lichtopbrengst.

Door de verschillende lengtes zijn TL balken ideaal in huis

Bij het kiezen van een led TL buis heb je keuze uit verschillende lengtes. Door de juiste lengte te kiezen haal je direct een lamp in huis die past waar je hem hebben wil. Voor het verlichten van grote of lange ruimtes kun je een led TL lamp 150 cm gebruiken. Met een lange TL buis voorkom je dat je meerdere led lampjes of buizen hoeft te kopen voor dezelfde hoeveelheid licht. Als je een kleinere ruimte wil verlichten zijn er natuurlijk ook kleinere maten led TL buizen beschikbaar. Buizen van 120 cm en 90 cm zijn ideaal voor middelgrote ruimtes en passen vaak in hanglampen met TL fitting. Compacte buizen van 60 cm zijn daarnaast weer ideaal voor in de badkamer boven de spiegel of in de kledingkast/kamer. Door de grote hoeveelheid aan toepassingen is het dus handig om vooraf te meten hoe groot de ruimte in die jij wilt verlichten en welke buis hier dan het beste bij aansluit.

De perfecte lichtopbrengst voor in jouw ruimte

Bij het kiezen van een led TL balk is het ook verstandig om te letten op de lichtopbrengst. De ideale lichtopbrengst voor in de ruimte kan je eenvoudig berekenen met behulp van een klein rekensommetje. Voor sfeerverlichting is 300-400 lumen per vierkante meter vaak al genoeg licht. Voor plekken waar goed zicht van belang is, is 500-800 lumen per vierkante meter nodig. Je hoeft dus alleen het aantal vierkante meter van de ruimte keer het aantal lumen te doen en je weet precies welke lichtopbrengst je nodig hebt. Zo kan je direct een stuk gerichter op zoek. Met een dimbare of slimme led TL balk hoef je dit rekensommetje eigenlijk niet te maken, want je past hiermee het licht altijd eenvoudig aan naar de juiste sfeer.

Trend 2: led spotjes

De trend in led spotjes bestaat al een tijdje, maar deze trend wordt steeds verder uitgebreid. Nu zie je de spotjes niet alleen meer in de badkamer, ze komen nu ook met regelmaat voor in de slaapkamer, hal of zelfs door het hele huis. Led spotjes blijven zo populair omdat ze compact zijn en beschikbaar zijn in verschillende kleur armaturen, lichtkleuren en lichtopbrengsten. Dit maakt ze passend voor iedere ruimte. Daarnaast is er dankzij het ruime aanbod voor iedere interieurstijl wel een geschikt led spotje.

Type led spotjes voor verschillende type interieur

Het aanbod aan led spotjes is enorm en is opgesplitst in twee type spotjes waar je uit kan kiezen: inbouwspotjes en opbouwspotjes. Inbouwspotjes zie je vaak in interieurstijlen als hotel chique en Scandinavisch. Eigenlijk is het ideaal voor ieder strak, minimalistisch en modern interieur waarbij de aandacht niet per se naar de verlichting getrokken hoeft te worden. Opbouwspotjes vallen meer op dan inbouwspotjes doordat ze niet in het plafond verwerkt zitten. Hierdoor heb je keuze uit behuizingen in verschillende kleuren en van diverse materialen. Zo kan een opbouwspot passend zijn voor verschillende interieurstijlen, zoals industrieel of juist bomemian.

Met deze verlichting trends haal je lampen in huis die passen bij jouw interieur en die je huis echt uniek maken. Of je nu kiest voor led TL buizen om je industriële woning helemaal af te maken of een inbouwspotje toch beter past bij je Scandinavische interieur, je vindt het allemaal op 123led.nl, dé expert op gebied van led verlichting.

Posted in: Led