Lekdetectie nodig in Leiden?

Wanneer is lekdetectie in Leiden nodig?

Heb je in Leiden last van lekkage in huis? Dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Zeker als de schade van je lekkage groot is. Lekkages kunnen leiden tot waterschade, maar ook tot schimmelvorming, roest en zelfs gezondheidsproblemen. Daarom is het ook erg belangrijk dat je een lekkage snel laat verhelpen. Hoe sneller de lekkage is opgelost, des te minder groot is de schade. Maar voordat een lekkage verholpen kan worden, zal eerst een lekdetectie gedaan moeten worden. In dit blog leggen we je uit wat een lekdetectie is en wanneer dit in Leiden nodig is.

Wat is een lekdetectie?

De naam zegt het eigenlijk al, maar een lekdetectie is een techniek om lekkages te detecteren. Hierbij gaat het om lekkages in leidingen, daken, muren en vloeren. Zo kan de lekkage ontstaan zijn door kleine scheurtjes, barstjes of gaatjes die met het blote oog niet te zien zijn, maar ondanks dat toch voor flinke problemen kunnen zorgen. Dankzij een lekdetectie in Leiden komt de oorzaak van je lekkage snel aan het licht.

Lekkage herkennen

Zie je dat er ergens water in uw muur, plafond of vloer terecht komt? Dan wijst dit op een lekkage. Net als het ontstaan van vocht- en schimmelplekken, afbladderende verf of loslatend behang. Mocht je hier last van hebben, dan heeft u een lekdetectie in Leiden nodig. Met behulp van speciale apparatuur en technieken wordt de locatie van het lek snel en nauwkeurig bepaald, waardoor de lekkage effectief verholpen kan worden en onnodige extra schade kan worden voorkomen.

Wacht niet te lang!

Bij een lekkage moet er snel gehandeld worden. Ook als je twijfelt of u een lekkage heeft, maar wel vermoedens heeft, kun je het beste direct iemand bellen voor een lekdetectie. Want als u te lang wacht, wordt de schade alleen maar moeilijker te herstellen. Wacht dus niet te lang en bel meteen als u een lek ziet of vermoedt. Lees ook: 3 redenen waarom een kunststof kozijn kopen interessant is.