wat kost vloerisolatie

“Wat kost vloerisolatie?” Dit is een vraag die wordt gesteld door mensen die nadenken over het isoleren van de vloer. Op basis van wat vloerisolatie kost kan worden ingeschat hoe snel de investering terug kan worden verdiend. 

Vloerisolatie kosten berekenen

De vloerisolatie kosten verschillen erg per woning. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij het beantwoorden van de vraag “Wat kost vloerisolatie?”:

  • De totale oppervlakte van de vloer. Als de oppervlakte toeneemt, is er meer isolatiemateriaal nodig, wat leidt tot hogere vloerisolatie kosten. 
  • Het soort isolatiemateriaal. Vloerisolatie kosten worden ook bepaald door de keuze van materialen en dat hangt af van hun duurzaamheid en isolatievermogen. 
  • De toegankelijkheid van de kruipruimte. Een lastig toegankelijke kruipruimte kan de arbeidsuren en zo ook de vloerisolatie kosten verhogen. 
  • Voorbereidende werkzaamheden. Voorbereidingen, zoals het leegruimen van de kruipruimte of het plaatsen van ventilatiekokers, kunnen de vloerisolatie kosten beïnvloeden.

Vaak willen mensen ook antwoord op de vraag “Wat kost vloerisolatie per vierkante meter?”. De kosten lopen echter erg uiteen, maar gemiddeld kan er worden uitgegaan van €15,- tot €50,- per vierkante meter, exclusief btw en inclusief plaatsing. 

wat kost vloerisolatie

Wat kost vloerisolatie en hoe snel kan ik die terugverdienen?

De kosten van vloerisolatie zal zich na verloop van tijd meer dan terugbetalen. Verschillende factoren zijn van invloed op hoe snel je de investering terug zal verdienen, zoals bijvoorbeeld het gasverbruik en de grootte van je woning. Een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar is normaal voor een gemiddelde woning. Wanneer je aanspraak maakt op subsidies, is deze tijd nog korter. Een huishouden kan gemiddeld 15% van de kosten terugkrijgen bij vloerisolatie. Wanneer er meerdere isolatiemaatregelen worden toegepast, kan er tot 30% van de isolatiekosten aan subsidie worden verkregen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden om recht te hebben op de vloerisolatie subsidie. De isolatie moet bijvoorbeeld geplaatst worden door een vakman en het materiaal moet een minimaal Rd-waarde hebben van 3,5 m2 K/W.

Vraag voor de daadwerkelijke vloerisolatie kosten een offerte op bij een gecertificeerd isolatiebedrijf. Op die manier krijg je antwoord op de vraag “Wat kost vloerisolatie bij mijn woning?”.