Een nieuwe badkamer kopen is een grote uitgave die je doet met het oog op de toekomst. Bij het samenstellen van de ultieme badkamer is er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel deel ik graag een aantal handige tips!

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Ventilatie

Een belangrijk punt waar je aan moet denken bij de aankoop van een nieuwe badkamer is de ventilatie. Een ventilator in de badkamer zorgt ervoor dat de vochtige lucht wordt afgevoerd en dat deze wordt vervangen door schone lucht van buiten. Dat is belangrijk, want als de ventilatie niet goed genoeg is, is dan heeft dit nadelige gevolgen voor je gezondheid. Bovendien zorgt slechte ventilatie ervoor dat schimmels en bacteriën zich sneller ontwikkelen. Een goede badkamerventilator installeren is dus essentieel!

Het ontwerp

Het oog wil natuurlijk ook wat: bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer is ook het design van belang. Daarbij is het slim om te kiezen voor een design dat tijdloos is. Op kleuren en materialen die op dit moment in zijn ben je volgend jaar misschien alweer uitgekeken. Om die reden kan het slim zijn om te gaan voor kleuren die wat meer tijdloos zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan neutrale kleuren, zoals als wit, grijs en zwart. Accenten kun je dan bijvoorbeeld toepassen in de kleur van de handdoeken en de badkameraccessoires.

Meer informatie

Op zoek naar meer inspiratie of ben je op zoek naar een goede ventilator voor jouw badkamer? Neem dan eens een kijkje op de website van Ventilatieshop.