Als we ouder worden, veranderen onze behoeften en voorkeuren op het gebied van slaap. Een goede nachtrust is belangrijker dan ooit, maar tegelijkertijd kan het lastiger zijn om comfortabel te slapen. Een seniorenbed kan hierbij uitkomst bieden, met speciale eigenschappen die zorgen voor comfort en veiligheid.

Comfortabel slapen dankzij speciale eigenschappen

Een seniorenbed is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van ouderen. Het bed is vaak hoger dan een gewoon bed, waardoor het makkelijker is om in en uit bed te stappen. Ook heeft het bed vaak een verstelbare bedbodem, zodat de slaaphouding naar wens kan worden aangepast. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij rugklachten of ademhalingsproblemen. Daarnaast is het matras van een bed vaak van hoogwaardige kwaliteit, wat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Veiligheid voorop met een seniorenbed

Naast het bieden van extra comfort en ondersteuning, speelt ook veiligheid een belangrijke rol bij een seniorenbed. Bedder vindt de veiligheid van senioren heel belangrijk en stelt dit daarom ook als prioriteit. Ouderen hebben vaak meer risico op vallen, bijvoorbeeld doordat ze minder mobiel zijn of omdat ze langer nodig hebben om uit bed te stappen. Een bed kan hierbij helpen door middel van speciale veiligheidsvoorzieningen, zoals bedhekjes of een verhoogde bedrand. Hierdoor wordt het risico op vallen verminderd en voelen ouderen zich veiliger tijdens het slapen.

Daarnaast bieden de bedden ook extra functionaliteiten die het leven gemakkelijker maken voor ouderen. Zo zijn er bedden met een hoog-laag functie, waardoor het bed op de juiste hoogte kan worden ingesteld om in en uit te stappen of om te verzorgen. Dit is vooral handig voor ouderen die minder mobiel zijn of zorg nodig hebben. Ook zijn er bedden met een ingebouwde tilfunctie, waardoor het gemakkelijker wordt om in en uit bed te stappen zonder hulp van anderen.

Kortom, de bedden bieden niet alleen extra comfort en ondersteuning, maar ook extra veiligheid en functionaliteit. Door het bieden van speciale eigenschappen die aansluiten op de behoeften van ouderen, draagt een bed bij aan een betere nachtrust en een hogere levenskwaliteit.

Verschillende soorten bedden

Er zijn veel verschillende soorten seniorenbedden verkrijgbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Zo zijn er bedden die eruitzien als gewone bedden, maar dan met extra veiligheidsvoorzieningen. Ook zijn er bedden die eruitzien als ziekenhuisbedden, met hoog-laag functies en andere verstelbare eigenschappen. Daarnaast zijn er ook speciale bedden voor mensen met lichamelijke beperkingen, zoals bedden met ingebouwde tilliften. Neem een kijkje op bedder en ontdek de verschillende soorten bedden.


Er zijn veel verschillende soorten seniorenbedden beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar extra comfort, veiligheid of functionaliteit, er is altijd een bed dat past bij jouw behoeften.