Wil je een container plaatsen, dan is daar mogelijk een vergunning van de gemeente bij nodig. Dit geldt zeker wanneer je deze op de openbare weg gaat plaatsen. Het is fijn om te weten waar je op moet letten als je een aanvraag doet. Wel is het zo dat er ook per gemeente nog eens verschillende regels gelden. Het is daarom belangrijk om de nodige zaken door te nemen. Zo kan je gemakkelijk je container bij Paridon Containers huren.

Het indienen van de aanvraag

Het is in de eerste plaats belangrijk om op tijd de aanvraag in te dienen. Het maakt dan niet uit in welke gemeente je woont. Het duurt namelijk vaak lang voor dit verwerkt is. Houd rekening met tenminste twee weken aan wachttijd. Het is ook nog eens zo dat je alleen bij de gemeente de aanvraag voor tijdelijk gebruik van gemeentegrond kan indienen. Dit is wat je doet als je een bouwafval container op Paridoncontainers.nl huurt en op de stoep zet. 

De kosten voor de vergunning

De kosten voor de vergunning kunnen verschillen. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan het formaat van de container die je op gemeentegrond gaat plaatsen. Daarnaast kan het ook afhangen van hoe lang je de container daar wilt laten staan. Bedenk ook dat elke gemeente eigen tarieven mag hanteren. Ook dat kan dus verschillen. Het is slim om dit eerst even goed uit te zoeken bij jouw gemeente voordat je een vergunning aanvraagt. Het is ook slim om de tijd te nemen om je aanvraag goed voor te bereiden. Dan weet je direct zeker dat je het goed doet. Zo verloopt je vergunning bijvoorbeeld niet te vroeg. Dit soort zaken maken je verbouwing wel ook een stuk gemakkelijker om te doen. Je hebt minder zorgen.

Maakt het soort afval uit?

Afhankelijk van de soort verbouwing kan het soort afval natuurlijk ook verschillen. Er is wel goed nieuws, want voor de vergunning maakt dit niet uit. Die zijn namelijk gelijk voor alle soorten containers van alle soorten afvalstromen. Je kan ze huren voor bouw- en sloopafval, puin, grofvuil, hout, grond en groenafval. Deze containers mogen alleen worden geplaatst wanneer je de vergunning op de juiste wijze hebt aangevraagd. Kijk wel of dit ook echt nodig is, want in 95% van de gevallen is dit niet aan de orde. Informeer bij je gemeente wat er van je verwacht wordt als je een vergunning aanvraagt.