zonnepanelen

Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed te betalen. Ze worden bovendien ook steeds voordeliger, zoals je op Zonduurzaam kan zien. Wanneer de zon veel schijnt, kunnen ze veel opleveren, maar ook op andere momenten kan je er veel aan hebben. Je leert hier de goede redenen om te kiezen voor zonnepanelen. Zo kan je dus heel gemakkelijk bepalen of het ook iets voor jou is om mee aan de slag te gaan op je dak. Er zijn voldoende redenen om voor te gaan.

Duurzaamheid van zonnepanelen

Wil je werken met duurzame stroom? Dan doe je dat natuurlijk met zonnepanelen. Zonlicht is er voorlopig nog wel. Dat betekent dus ook dat je dit zonlicht voorlopig nog wel kan omzetten in elektriciteit. Daardoor kan je voorkomen dat er schadelijke uitstoot wordt gegenereerd. Dit is natuurlijk wel heel goed voor het klimaat. Waarbij je dan ook nog eens veel geld gaat besparen. Wanneer je op die manier ernaar kijkt, dan kan je dus op meerdere manieren winst eruit halen. Het is dus niet alleen aantrekkelijk voor het milieu, maar net zo goed ook voor jouw portemonnee om dit te doen.

Beter voor het klimaat

Wie zelf zonne-energie opwekt, kan op die manier het klimaat beschermen. Het is dan zo dat er helemaal geen uitstoot mee vrij hoeft te komen bij het opwekken van elektriciteit. Op die manier kan je dus zorgen dat het klimaat niet verder achteruit gaat. Bovendien is het ook fijn om te weten dat er zo geen energie hoeft te worden geïmporteerd. Waardoor je dus ook op die manier duurzamer kan werken. Dit kan al snel zo’n 1250 kilo CO2 per jaar besparen. Die uitstoot is de grote boosdoener als het om opwarming van de aarde gaat, dus bedenk je eens hoeveel voordeel je hieruit kan halen voor jezelf, maar ook voor de maatschappij.

Lekker lang van genieten

Ook voor de productie van zonnepanelen is energie nodig. Daar komt nog altijd CO2 bij vrij. Wanneer je een zonnepaneel 2 jaar gebruikt, dan heb je die uitstoot van de productie al gecompenseerd. Dat je tot wel 25 jaar met een zonnepaneel kan doen, maakt dus dat je uiteindelijk een hele grote netto milieuwinst eraan kan overhouden. Dat maakt het dus op zich al de moeite waard om er in te investeren. Je kan uiteindelijk tot wel 23 jaar ervan profiteren na de eerste 2 jaren van compenseren.