kunststof douchebak

Van welk materiaal ze ook zijn gemaakt, acryl, glasvezel of andere kunststoffen, in wit of in verschillende kleuren, een kunststof douchebak is een handig badkamerarmatuur. Ze zijn ontworpen om de gebruiker een betere toegang tot de ruimte te verschaffen, zelfs als deze erg klein is. De inbouw-douchebak is een krachtige blikvanger met veel impact en is de ideale oplossing bij het inrichten van moderne badkamers in minimalistische stijl.

Ondanks dat het behoorlijke voordelen aan een doucheruimte oplevert, zijn er nog altijd gebruikers die twijfelen over de efficiëntie en waterdichtheid ervan. Misschien is het dan verstandig om sommige aspecten deze douchebakken op vloerniveau even onder de loep te nemen.

kunststof douchebak

Voordelen van een gelijkvloerse kunststof douchebak

Regelmaat van inrichting komt de schoonheid ten goede van een badkamer. Een verzonken douchebak oogt ruimtelijk waardoor het een andere kijk geeft aan de badkamer. Er is niets prettiger dan een ruimte te betreden zonder obstakels. Het is fijn om een gelijkmatig oppervlak te hebben, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de ruimte. Ze zijn makkelijk toegankelijk voor ouderen en kinderen en zelfs voor mensen met mobiliteitsbeperkingen, risico op uitglijden wordt hiermee geminimaliseerd.

Niet alleen het gebruiksgemak is een pluspunt, buiten de vele verkrijgbare uitvoeringen en kleuren zijn ze ook nog is betaalbaar. Ze zijn erg licht, sterk en hebben een goed weerstand tegen corrosie. Verkrijgbaar in diverse modellen met of zonder antislip-bodem. Ze worden altijd geleverd uit één stuk, wat het installeren des te makkelijker maakt. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is dat de basis waterpas is.

Nadelen van kunststof

Hoewel de douchebak duurzaam is, zijn er enkele nadelen om te overwegen bij het beslissen om er een te nemen. Ze kunnen na verloop van tijd slijten en barsten. Is de gebruiker een zwaar persoon dan zal deze altijd merken dat de basis veert onder zijn voeten. Bij het ouder worden van de douchebak kunnen er haarscheurtjes ontstaan.

Wanneer deze groter worden kan dat tot een lekkage leiden. En, als je dat niet op tijd merkt zullen verrotting en schimmel je badkamer teisteren. Wanneer vervanging nog even uit moet blijven, is repareren de beste optie die er is. Hiervoor zijn speciale reparatiesets in de handel, waarmee je in 15 minuten klaar bent met de reparatie.