Televisies hebben in de afgelopen 20 jaar enorme ontwikkeling doorgemaakt. De meest opvallende ontwikkeling is geweest dat het van grote zware kasten veel plattere toestellen zijn geworden. Een ander verschil is, dat het scherm vele malen groter is geworden. Daarnaast hebben allerlei technische ontwikkelingen het gebruik en de bediening van de televisie sterk beïnvloed. Het tv meubel heeft die ontwikkeling gevolgd. Vroeger was zo’n meubel een stevige kast, die het grote gewicht van de televisie moest kunnen dragen. Deze kasten hadden vaak veel bergruimte, waar DVD´s en videobanden in konden worden opgeslagen. 

  1. Moderne tv- meubels 

Nieuwe flatscreens zijn veel minder zwaar dan de ouderwetse televisies, en dat is goed terug te zien aan het tv meubel. De materialen waarvan ze zijn gemaakt zijn veel lichter en de meubels zijn door de minder zwaar uitgevoerde materialen eleganter geworden. De keus uit verschillende modellen is groot. Er zijn prachtige meubelen van hout of metaal, maar je kunt ook kiezen voor een meubel dat grotendeels uit glas is opgebouwd. Dat zijn meubelen met een industriële uitstraling, die uitstekend passen in moderne en strakke interieurs. Een tv meubel wordt tegenwoordig vaak ook als bijpassend element van het interieur aangeschaft. 

  1. Functionaliteit 

Wat niet is veranderd bij een tv meubel, is de functionaliteit. Het meubel is bedoeld om je televisie er op te zetten op een manier waardoor het comfortabel kijken of gamen is. Dat betekent dat er de nodige aandacht moet worden geschonken aan de plaats en de hoogte waar het meubel wordt geplaatst. De afmetingen moeten afgestemd worden op het formaat van het scherm. Met de grote schermen betekent dit, dat een tv meubel veel ruimte in beslag kan nemen. De plaats en de hoogte moeten zodanig zijn, dat je vanaf de meest comfortabele zitplaatsen in de woonkamer ontspannen het scherm kunt zien. 

  1. Hangen of staan? 

Een tv meubel hoeft tegenwoordig niet meer per definitie op de vloer te staan. Er zijn ook meubels die aan de wand worden gehangen. Dat zijn de zogenaamde zwevende tv meubels. Het is afhankelijk van je interieur en van de praktische eisen die er worden gesteld of je moet kiezen voor een staand of een zwevend tv meubel. In slaapkamers wordt vaak gekozen voor een zwevend meubel. In woonkamers wordt soms voor een staand meubel gekozen vanwege de wens om het meubel en de televisie gemakkelijk te kunnen verplaatsen. 

Tip: tv-meubel-nederland.nl