Voor een klaslokaal heb je veel extra’s nodig waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken. Je kan hierbij zowel denken aan ‘normale’ klaslokalen in een school, maar ook wanneer er thuisonderwijs wordt gegeven zal je toch bij moeten dragen aan de leeromgeving van je kind die goed leergedrag zal stimuleren. Daarbij zijn handigheidjes als een handbediende projectiescherm, speakers, ga zo maar door wel erg handig! Zo kan je zorgen dat je kind optimaal les krijgt in thuissituaties, maar zo kan je er ook voor zorgen dat je als school kinderen de beste manier van onderwijs kan aanbieden! 

Waarom gadgets?

De afgelopen paar jaar is het ontzettend snel gegaan met de productie en ontwikkelingen van nieuwe technologie. Zo ook dingen als een handbediend projectiescherm, draadloze speakers en ga zo maar door zijn erg bekend onder de jeugd. Voor hen is het allemaal makkelijker wanneer het digitaal is, omdat ze zo hun omgeving kennen. Juist wanneer men over zou gaan op de ‘natuurlijke’ manier van lesgeven (krijtbord, pen en papier) dan zouden kinderen helemaal ontregeld zijn. Tenzij je dit dus thuis al in hun ritme hebt zitten (niet al te veel digitale rotzooi), is het geen goed idee om alles op de schop te zetten als school waarbij kinderen alsnog thuis veel tijd online doorbrengen. 

Waar koop je het?

Deze gadgets kan je op veel plekken in grote steden vinden, waar ze vooral advies bieden in winkels wanneer je deze fysiek bezoekt of wanneer je kleine gadgets (zoals kleine speakers) zoekt. Voor grotere gadgets als installatieprojecten qua grote speakers kun je beter online zoeken op websites als thenextshop, omdat je dan het volledige aanbod te zien krijgt en je ook nog eens producten met elkaar kan vergelijken. Ook kan je online om advies vragen door met een medewerker te chatten, of gewoon door lekker ‘ouderwets’ te bellen. Medewerkers staan altijd klaar om je te helpen!