Warmte terugwin installatie

Als je onderzoek doet voor het aankopen van een warmte terugwin installatie, dan is het misschien ook handig om te weten hoe zo’n systeem nou eigenlijk werkt. Je kunt verschillende filmpjes vinden waarin een uitleg wordt gegeven, maar soms kan dat net even wat te snel gaan. Waarschijnlijk weet je inmiddels wel wat zo’n wtw-unit of ook wel zo’n warmte terugwin installatie nou eigenlijk doet en wat dit voor toevoeging is voor jouw woonhuis. 

Hoe zit het systeem in elkaar?

De installatie bestaat uit 2 ventilatoren. De eerste ventilator zuigt de buitenlucht naar binnen zodat deze frisse lucht terecht komt in de woonkamer, slaapkamer en kantoor bijvoorbeeld. De tweede ventilator zuigt de vervuilde lucht uit de keuken, badkamer of andere ruimtes waar het iets vochtiger is. Deze lucht wordt naar buiten geblazen, zodat de vuile lucht buiten is. Daarnaast is er een warmtewisselaar, deze zorgt ervoor dat de warmte van de lucht die naar buiten geblazen wordt overgezet wordt naar de frisse lucht die naar binnen geblazen wordt. Op deze manier verlies je de warmte niet en heb jij geen koude tocht in huis. 

Onderhoudscontract afsluiten

Wanneer je eenmaal zo’n systeem hebt en je twijfelt over de werking en het gewenste effect of je hebt voorafgaand aan de aankoop toch nog wat vragen, dan kun je altijd contact opnemen met de installateur of het bedrijf waar jij het systeem zou willen laten installeren en waar jij in de toekomst een onderhoudscontract af zou willen sluiten. Het is namelijk wel belangrijk om dit tijdig af te spreken, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken en jij precies weet wanneer de monteur langskomt als het systeem toe is aan onderhoud. Dan houden zij jouw warmte terugwin installatie goed in de gaten en kunnen zij problemen misschien wel aan zien komen en dus ook voorkomen. Zo kun jij genieten van het systeem en hoef jij er niet te veel bij na te denken.