baby in huis

Ben je in verwachting van een baby? Gefeliciteerd! Maar voordat jouw kleintje er is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het huis en de tuin veilig zijn. Baby’s en kleine kinderen kunnen erg nieuwsgierig zijn, dus het is belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat ze gewond raken. Van Anti-kantel beugels tot aan composiet schuttingen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste manieren om uw huis en tuin babyveilig te maken.

Anti-kantel beugels

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om uw huis babyveilig te maken, is het installeren van anti-kantelbeugels voor meubels. Dit zijn goedkope apparaten die je in de meeste bouwmarkten kunt vinden en die voorkomen dat meubels omvallen als een kind erop probeert te klimmen. Het is ook een goed idee om grote meubels te verankeren aan de muur om te voorkomen dat ze omvallen.

Omheining

Als je een tuin heeft, is het belangrijk om deze af te sluiten voor de veiligheid van kleine kinderen. Er zijn veel verschillende soorten omheiningen waar je uit kunt kiezen, maar een composiet schutting kopen is een goede optie omdat ze duurzaam en onderhoudsarm zijn. Je kan ook creatief zijn met de omheining door het toevoegen van klimplanten of versieringen om het leuker te maken voor kinderen.

Andere veiligheidsmaatregelen

Er zijn nog veel meer dingen die u kunt doen om uw huis veilig te maken voor baby’s en kleine kinderen. Dit zijn er maar een paar:

-Houd giftige planten buiten bereik

-Installeer hekjes bovenaan en onderaan de trap

-Zet sloten op kasten en laden

-Houd kleine voorwerpen en speelgoed buiten bereik

-Stopcontacten afdekken

Door deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u er zeker van zijn dat uw huis veilig is voor uw kleintje. Heeft u nog andere tips om uw huis babyveilig te maken? Deel ze met ons in de reacties!