Een keuken van IKEA kopen is tegenwoordig ongelofelijk populair. Dit niet in het minst bij jongeren die bijvoorbeeld voor het eerst een woning aan het inrichten zijn. Voor de keukens die deel uitmaken van het assortiment van IKEA geldt dan ook in de praktijk dat ze kunnen rekenen op heel wat interessante troeven. Natuurlijk zijn deze keukens lekker voordelig te kopen en daarnaast zien er ook nog eens goed uit. Toch is het zo dat veel mensen ook helemaal niets hoeven te weten van de keukens die door het merk IKEA op de markt zijn gebracht. Hoe komt dat precies? Zijn er dan ook toch ook een paar nadelen aan verbonden? We laten je er alles over ontdekken op deze pagina!

De voordelen van een keuken van IKEA kopen

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de voordelen waar je op kan rekenen bij een keuken van IKEA kopen. Het belangrijkste voordeel voor veel mensen gaat schuil in de voordelige aankoopprijs. Dat is ook helemaal niet zo vreemd. De keuken staat erom bekend een zeer duur onderdeel te zijn van je woning. Door te kiezen voor een exemplaar van IKEA kan je de beschikking krijgen over een mooie keuken die toch weinig geld kost. 

In lijn met bovenstaande ligt de populariteit van het design waar keukens van IKEA over beschikken. Het is duidelijk dat deze keukens zijn gemaakt om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Dat is ook precies de reden waarom je ze in zoveel verschillende woningen terug ziet komen. Geheel uniek is het dus (zeker) niet, maar daar staat wel tegenover dat je kan genieten van een mooie (design) keuken tegen een uiteraard meer dan interessant prijskaartje.

Voor welke nadelen moet je eventueel aandachtig zijn?

Het is zeker niet zo dat een keuken van IKEA kopen in de praktijk alleen maar gepaard gaat met voordelen, integendeel. Er zijn ook minstens drie nadelen aan te halen waar veel mensen toch soms voor waarschuwen. In eerste instantie is er de lage kostprijs. Deze is natuurlijk voor veel mensen mooi meegenomen, maar gaat toch ook een beetje ten koste van de kwaliteit. In de praktijk is het dan ook bijna onmogelijk om de kwaliteit van een echt gerenommeerd keukenmerk te overtreffen. 

Een tweede nadeel is terug te vinden in het monteren van een IKEA keuken. In eerste instantie laat de keten het zo overkomen alsof iedereen een dergelijke keuken kan bouwen… laat ons echter duidelijk maken dat, dat zeker niet het geval is. Het samenstellen van een dergelijke keuken heeft in de praktijk dan ook niet zelden behoorlijk wat voeten in de aarde. Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om de keuken te laten plaatsen door een echte IKEA monteur, maar dan moet je daarvoor wel een stevige meerprijs betalen. Zo wordt je voordelige keuken meteen een stuk minder goedkoop. 

Tot slot is er ook nog het feit dat alle IKEA keukens uiteraard standaard zijn. Ze zijn in massa geproduceerd waardoor er geen aanpassingen aan kunnen gebeuren. Wil jij toch een beetje kunnen personaliseren? Dan zal een keuken van IKEA voor jou wellicht niet geschikt zijn.