Nederland is echt een land van tradities. Veel mensen in ons land zijn dan ook gehecht aan al die tradities. Dat zag je wel toen de discussie rond sinterklaas en zwarte piet voor het eerst kwam bovendrijven. Zowel voor- als tegenstanders van zwarte piet waren erg gepassioneerd. De tegenstanders ging het om racisme, de voorstanders ging het om traditie. Veel mensen vinden verbinding met ons land en onze vlag door middel van tradities. Het uithangen van de vlag op Koningsdag bijvoorbeeld, in een vlaggenmast van vlaggenmasten.nl, is een echte traditie. Maar waarom zijn tradities eigenlijk zo belangrijk? In dit stuk lees je er meer over.

Traditie geeft betekenis aan bepaalde zaken

Een vlaggenmast kopen doe je om makkelijk  je vlag uit te kunnen hangen. Het blijft een leuke traditie Het draagt bij Voor veel mensen is traditie heel belangrijk. Het zorgt voor verbinding tussen een land en haar inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het hijsen van de vlag bij bepaalde feestdagen. Of als er iemand in je familie geslaagd is voor de middelbare school of voor het vervolgonderwijs. In die gevallen hangen we bijna allemaal de vlag uit. Tradities geven bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld feestdagen, een bepaalde waarde. We hechten ons aan tradities. Kerst vieren met je familie bijvoorbeeld, en samen de kerstboom optuigen.

Traditie geeft een veilig en geborgen gevoel

Tradities verbinden ons met de wereld om ons heen. Met ons land, of met het geloof bijvoorbeeld. Soms kan traditie ook verbinding met je familie of andere naasten vergroten. Traditie geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Mensen halen er comfort uit als dingen hetzelfde gaan zoals ze altijd al gingen. Het geeft ons vastigheid. Misschien zijn je ouders overleden bijvoorbeeld, maar vier je kerst nog steeds op dezelfde manier als vroeger met je ouders. De herinnering aan je ouders leeft dan door in de traditie rond kerst.