Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in je eigen huis? Dan is het goed om te weten dat de vloer in feite de basis is voor de rest van je interieur, en enorm sfeerbepalend is. Het is dan ook belangrijk dat je je uitgebreid oriënteert en de tijd neemt voor het uitzoeken van een nieuwe vloer. Grof gezegd zijn er drie soorten vloeren die op dit moment het meest populair zijn, namelijk: PVC vloeren, laminaat en parket (oftewel een echte houten vloer). Bij Ambiant Vloeren kun je voornamelijk de eerste twee varianten vinden, en parket koop je doorgaans bij een lokale speciaalzaak. Maar welke is nu het meest geschikt voor jou? Dat hangt af van je voorkeuren en budget.

Een laminaatvloer

De eerste optie is de laminaatvloer. Dit is vrijwel altijd de goedkoopste optie, zeker als je voor een prijsstunter gaat. Laminaat is er namelijk al vanaf ongeveer een tientje per vierkante meter, hoewel je je dan af moet vragen of de kwaliteit in orde is. Betaal je net iets meer? Dan heb je een vloer die jarenlang meekan en er uitziet als echt hout. Laminaat klinkt wat holler dan PVC, maar is wel gemakkelijk schoon te maken. Het moet afgewerkt worden met plinten en het op maat zagen is niet altijd gemakkelijk. Het kan in de meeste gevallen niet in combinatie met vloerverwarming, maar er zijn zeker uitzonderingen.

Een PVC vloer

De meest populaire optie is absoluut de PVC vloer van Ambiant.nl. Deze is verkrijgbaar in super veel verschillende kleurschakeringen, waardoor je gemakkelijk de juiste vindt voor jouw (nieuwe) woning. PVC is niet voor niets zo populair, want het is ontzettend gebruiksvriendelijk. Je maakt het makkelijk schoon, het is tevens geschikt voor vochtige ruimtes en het klinkt in tegenstelling tot laminaat heel dof als je erop loopt. Bovendien kun je het heel mooi tot aan de wand leggen, waardoor je niet per se plinten hoeft te leggen. En ben jij fan van de visgraatvloeren die je op het moment overal ziet? Goed nieuws, want PVC van Ambiant is tevens in diverse visgraatvarianten te verkrijgen.

Een echte houten vloer

Is alleen the real deal voor jou goed genoeg en heb je een groot budget voor je nieuwe vloer? Ga dan voor een echte houten vloer, oftewel: parket. Een houten vloer in huis zorgt voor een super gezellige sfeer en laten we eerlijk zijn: op blote voeten loopt een houten vloer toch het fijnst. Het nadeel is dat het erg duur is en dat je de vloer af en toe opnieuw moet behandelen. Vooral vanwege het prijskaartje van parket kiezen veel mensen voor PVC, aangezien je daarmee heel erg in de buurt komt van echt hout. Je merkt het verschil bijna niet, behalve in je portemonnee!