Tegenwoordig zie je het overal in de tijdschriften, in tv-programma’s en online. Je kunt bij iedereen naar binnen kijken en ze hebben altijd de meest unieke en leuke interieurs. Zo’n prachtig interieur is echter moeilijk te krijgen, tenminste, zo lijkt het. Vanaf de pandemie is duidelijk geworden hoe belangrijk een goed interieur is, omdat we toch een groot deel van onze tijd in ons huis leven. Toch kun je zelf ook een prachtig interieur opbouwen dat perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid. Met een mooi en persoonlijk interieur voel jij je het meest comfortabel in je eigen woning en zullen ook gasten graag bij je langskomen. In dit artikel lees je hoe jij aan een geweldig interieur komt dat zeker een ‘binnenkijken bij…’-artikel waard is.

De meest simpele en dure oplossing

Als jij een mooi interieur ontwerp in Groningen of ergens anders in Nederland wilt, dan is de simpelste stap om een interieurontwerper in te huren. Een interieurontwerper helpt jou bij het uitzoeken van je eigen stijl en koopt desnoods de juiste meubels en accessoires voor je in om ze vervolgens in jouw huis te plaatsen. Het voordeel van een stylist inhuren, is dat je iemand bij je hebt die precies weet wat trendy is, wat de meeste wooncomfort oplevert en wat goed met elkaar samengaat. Zo krijg je de perfecte combinatie van stijl, plezier en comfort in je woning. Dit is echter wel de duurste manier om ervoor te zorgen dat je een opvallend en mooi interieur hebt, maar daarmee ook het meest simpel met een garantie op succes.

Toch lekker zelf aan de slag

Als je toch zelf aan de slag wilt gaan, of het nu gaat om geld besparen of omdat het je hobby is, dan zijn er genoeg manieren om jouw interieur naar een hoger niveau te trekken. Dit begint allemaal bij het maken van moodboards. Elke ruimte die je gaat inrichten, verdient een eigen moodboard. Met een moodboard geef je jezelf richting en sturing. Daarnaast zie je meteen of jouw smaak en voorkeuren allemaal goed met elkaar combineren. Gelukkig kun je tegenwoordig online ongelooflijk veel inspiratie opdoen en zelfs online moodboards maken, waardoor je jouw favoriete stukken gemakkelijk kunt hergebruiken als een moodboard uiteindelijk toch niet helemaal met elkaar matcht. Je kunt een moodboard namelijk altijd verbeteren en aanpassen als je hem online maakt. Zo weet je zeker dat jij jezelf de juiste kant opduwt.

Accepteer het gehele proces

Bij het inrichten van een interieur zul je moeten accepteren dat het een proces is. Al helemaal als je het in je eentje doet zonder de hulp van een interieurstylist. Een goed interieur verdient een goed proces, wat veel tijd kost. Dankzij je moodboards zorg je ervoor dat jij altijd in je hoofd hebt wat je nodig hebt. Ga dus nooit in de wilde rondte aan het winkelen, want dan zul je al snel door het enorme aanbod het eindpunt verliezen. Het kan soms dus beter werken om simpelweg je ogen open te houden dan om er dagenlang op uit te trekken om de noodzakelijke voorwerpen te vinden. Houdt het proces prettig voor jezelf en bouw jouw woning steeds meer en meer op, dan leef je het prettigst in jouw prachtige interieur.