Gevels zijn een belangrijk onderdeel van een gebouw. Ze beschermen niet alleen tegen verschillende weersomstandigheden, maar geven ook een bepaalde uitstraling aan het gebouw. Daarom is het belangrijk om de gevels goed te onderhouden en schade te voorkomen. Hier zijn vier tips om schade aan de gevel te voorkomen. 

Reinig je gevel regelmatig

Het reinigen van de gevel is een belangrijke stap om schade hieraan te voorkomen. Het is alleen niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe vaak je de gevel moet reinigen en welke methoden er toegepast moeten worden

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het type gevel dat je hebt. Een stenen gevel heeft bijvoorbeeld andere behandelingen nodig dan een gevel van kunststof. Daarnaast spelen ook weersomstandigheden een bepaalde rol. Als je in een gebied woont waar veel vuil en stof in de lucht zit, moet je de gevel vaker reinigen.

Het is ook belangrijk om te weten welke soorten reinigingsmiddelen je moet gebruiken voor de gevel. Sommige middelen zijn te agressief en kunnen schade veroorzaken aan de gevel. Gebruik daarom altijd een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor gevels.

Repareer scheuren en beschadigingen

Scheuren en beschadigingen komen het meest voor als gevelschade. Dit kan leiden tot verdere schade en uiteindelijk tot afbrokkeling van de gevel. Hierom is het belangrijk om de gevel zo snel mogelijk te repareren

Wanneer je scheuren of barsten in de gevel opmerkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hiervoor kun je gebruik maken van gevelreparatie producten.

Als de schade ernstig is, is het verstandig om een ​​professionele gevel reparateur in te schakelen. Deze expert kan de schade grondig inspecteren en de beste oplossing bieden voor het repareren van de gevel.

Installeer gevelbescherming

Gevelbescherming kan helpen om de levensduur van je gevel te verlengen. Er zijn verschillende soorten gevelbescherming beschikbaar die je kunt installeren om je gevel te beschermen tegen vocht, vuil en andere factoren die schade kunnen veroorzaken, zoals Zinka gevelbescherming en onderhoud.

Een coating is een veelgebruikte gevelbescherming. Dit wordt aangebracht op de gevel om het te beschermen van vocht en vuil. Ook zijn er coatings beschikbaar die de gevel zullen beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast kan gevelbescherming ook bestaan ​​uit speciale waterafstotende middelen die ervoor zorgen dat water niet in de gevel kan binnendringen.

Voer regelmatig onderhoud uit

Regelmatig onderhoud helpt om de gevel in goede staat te houden. Door regelmatig te inspecteren en kleine problemen snel aan te pakken, voorkom je dat kleine problemen groter worden en uiteindelijk leiden tot grote schade.

Het schoonhouden van de gevel is een van de meest belangrijk stap van onderhoud. Door dit regelmatig te doen, verwijder je vuil, maar kun je ook eventuele beschadigingen voorkomen.