We zouden het allemaal wel lekker vinden om af en toe een frisse duik te nemen. Daarom wil je ook een zwembad kopen! Toch is het ene zwembad het andere niet. Terwijl je ook te maken hebt met de beschikbare ruimte en je wilt ook niet teveel tijd aan het onderhoud kwijt zijn. Daarom geven wij in dit blog handige tips waar je op kan letten wanneer je een zwembad koopt.

Keuze in verschillende soorten en maten bij een zwembad kopen

De keuze in zwembaden is reuze. Wanneer je op zoek gaat een zwembad kom je al snel tot de ontdekking dat er echt een gigantisch assortiment is. Je hebt keuze in verschillende soorten en maten en je kunt ook nog eens kiezen of je een tijdelijk zwembad installeert of een zwembad gaat of laat aanleggen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een tijdelijk zwembad. Dat niet alleen op te bergen is wanneer het zwembad niet meer gebruikt wordt, maar ook eenvoudig te onderhouden is.

De verschillende soorten zwembaden

Er zijn genoeg soorten zwembaden te verkrijgen. Van het standaard opblaasbare zwembad tot aan familiezwembaden waar je met het hele gezin in kunt dobberen. De simpele huis-tuin-en-keuken opblaasbare zwembaden voor kinderen zijn nog altijd de populairste keuze terwijl opzetzwembaden aan een opmars bezig zijn. Een opblaasbaar zwembad kopen doe je als je een zwembad kortdurig wilt gebruiken. Deze zwembaden zijn met een pomp op te blazen en met bijvoorbeeld de tuinslang te vullen terwijl opzetzwembaden voor een langere periode worden opgezet. Deze zwembaden vergen niet alleen meer werk, maar ook meer onderhoud.

Opblaasbaar zwembad kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een opblaasbaar zwembadje voor kinderen kun je erop letten dat het zwembad groot genoeg is. Zeker wanneer je meerdere kinderen hebt of als je kinderen speelmaatjes op visite krijgt. Een opblaasbaar zwembad is ook perfect, omdat deze vrij goedkoop in de aanschaf zijn en dat het ondiep water is. Natuurlijk moet je kinderen nog altijd in de gaten houden als ze in het zwembad spelen, maar ze kunnen er niet in zwemmen en ze lopen dus ook minder risico. In de basis hebben deze zwembaden een ronde of een ovale vorm, maar tegenwoordig zijn ze ook in meerdere vormen verkrijgbaar.

Opzet zwembad kopen

Een opzet zwembad is vaak groter en dieper. Zodat mensen erin kunnen zwemmen en dobberen. Opzetzwembaden zijn er ook in verschillende vormen. Waarbij de ronde of rechthoekige vorm de meest gekozen vormen zijn. Een opzetzwembad vergt iets meer tijd om het op te zetten en om te onderhouden. Omdat een opzetzwembad voor een langere periode wordt geplaatst moet het water schoon en fris blijven. Dit kun je doen door een pomp en reinigingsmiddelen aan te schaffen en ook een goed afdekzeil helpt om het water schoon te houden. Het grote voordeel van een opzet zwembad kopen is dat je met meerdere mensen in het water kunt. Ideaal als je met het gezin even een frisse duik wilt nemen of met de visite ‘s avonds even met een glaasje wijn in de handen wilt genieten van het warme water.