Het is logisch dat je zo min mogelijk maandelijkse energiekosten wil maken. Energie wordt namelijk steeds duurder en wereldwijde duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom is het van belang om bewust te zijn van je energieverbruik, de kosten hiervan en de mogelijkheden met betrekking tot verduurzaming. Deze drie aspecten worden in deze blog behandeld om ervoor te zorgen dat jij op de hoogte bent van je eigen situatie!

Hoeveel energie verbruik ik eigenlijk?

Veel mensen hebben geen flauw idee hoeveel energie ze verbruiken en hoe ze dat dan precies verbruiken. Het is een normale gang van zaken geworden en de rekening wordt automatisch maandelijks betaald. Je hebt er simpelweg geen direct omkijken naar. Een hele goede oplossing om dit wel inzichtelijk te krijgen is een slimme meter. Deze energiemeter houdt precies bij hoeveel energie er wordt verbruikt, waarmee er energie wordt verbruikt en hoeveel dit dan kost. Een goede manier om eens stil te staan bij het verbruik en de kosten die dit met zich meebrengt.  

Het energielabel

De slimme meter is een manier om inzichtelijk te krijgen hoeveel energie er al verbruikt is en wat de kosten hiervan zijn. Dit is dus een berekening achteraf. Maar er is ook een manier om vooraf een indicatie te krijgen van de energiescore van een woning. Namelijk het energielabel van een huis. Het energielabel van een woning laat zien hoe energiezuinig een woning is. Hoe groener de score, hoe beter. Hierbij is A+++ de beste score.

Verduurzaming van je woning

Mocht je woning nou een slecht energielabel hebben, zoals in het slechtste geval energielabel G, dan is het van belang om grondig te investeren in de verduurzaming van de woning. Voordat je gaat investeren in verduurzaming van de woning, is het wel handig om te weten wat je precies moet verduurzamen. Dit kun je te weten komen door een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Daaruit volgt een rapport met concrete verbeterpunten voor de verduurzaming van de woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg Homekeur B.V.