Positionering en ruimte

Denk goed na over hoe u de kamer wilt gebruiken en laat dit uw gids zijn bij het plannen van de locatie en grootte. Een tuinkamer hoeft niet beperkt te zijn tot de patio of dicht bij de achterkant van uw woning. Enkele van de meest succesvolle buitenruimtes zijn verborgen aan het zicht van het huis en bieden een heel ander aspect. Een zonnige plek zal ervoor zorgen dat u maximaal gebruik van de ruimte krijgt als u enkel een deelgebied met plaatsing aan het creëren bent, maar behoud privacy door te controleren of de plaats over het hoofd gezien kan worden vanaf het huis.

Een structuur kiezen

Er zijn een groot aantal op maat gemaakte oplossingen om uit te kiezen, variërend van mobiele herdershutten en volledig gebouwde en geïsoleerde kamers tot tenten ruimtes, glazen dozen en op maat gemaakte loodsen. Als u deze route neemt, is het de moeite waard om de kosten van het installeren van buitenverlichting en verwarmingen te onderzoeken en ergens een geluidssysteem en andere media aan te sluiten. Het is ook handig om opslag in de buurt te hebben om kussens en dekens snel op te slaan als het regent en om een ruimte te bieden voor het buitenspelen van de kinderen. Kijk voor uw opties aan tuinkamers op: https://www.vanvanee.nl/.

Decoratie toevoegen

Heldere kleuren en levendige patronen die binnenshuis onbezonnen kunnen lijken, kunnen buiten zeer effectief zijn. Kies uw palet met zorg, want het zal het algehele gevoel en de energie van de ruimte kunnen bepalen, of vet en spannend of verfijnd en ontspannen zijn bijvoorbeeld. Kussens kunnen dramatische kleur toevoegen voor zitplaatsen, en helder hangende lantaarns of sprookjes verlichting zal het oog naar boven trekken. U kunt zelfs een zithoek definiëren door het schilderen van een ’tapijt’ op het dek (met behulp van dek vlekken of exterieur verf en stencil ontwerpen), of voor een minder permanente functie gebruik maken van een polypropyleen gemakkelijk schoon tapijt.