Interieur 4

Een gezellig huis bestaat niet alleen uit een paar meubels, het moet gestyled worden om als je eigen huis te voelen. Heb jij niet bepaald een oog voor styling en koop je altijd maar zomaar wat? Dan is de kans groot dat jouw huis niet echt een samenhangend geheel is. Maar wees niet bang, met een paar simpele tips wordt ook jouw huis een echte eyecatcher en wordt styling misschien wel je nieuwe hobby. 

Plan Before You Buy

Zorg dat je begint met een blanco canvas. Dat betekent niet dat je alles nu weg moet gooien, maar leg al je accessoires gewoon eens aan de kant en laat alleen je meubels staan. Vervolgens is het belangrijk dat je een bepaald (kleuren)thema kiest in huis. Door een thema te kiezen en alles wat hier niet bij past, niet in je huis te zetten, hou je het een stuk rustiger en overzichtelijker. Je zult zien dat jouw stijl dan vanzelf tot zijn recht komt. 

Vind je het lastig om één stijl te kiezen omdat je erg wispelturig bent? Kies dan voor accessoires die het je makkelijk maken om te wisselen van interieurstijl. Koop bijvoorbeeld een paar zwarte wissellijsten, zodat je hier iedere keer andere posters of foto’s in kunt hangen, maar de basis bij iedere interieurstijl past. 

Koop spullen waar je van houdt.

Om van jouw interieur echt jouw interieur te maken is het belangrijk dat het spullen bevat die voor jou belangrijk zijn en waar je echt van houdt. Heb je deze spullen niet in je huis staan, dan kun je misschien net zo goed in een showroom gaan wonen. Denk hierbij aan dierbare spullen die je hebt gekregen of geërfd van familie/vrienden. Door ze een mooi plekje in je interieur te geven, kun je er altijd naar kijken. Maar denk daarnaast ook beter na voor je iets nieuws koopt. Vind je dit echt mooi? Of is het meer opvulling of een bevlieging? Door hier bewust naar te kijken, wordt jouw interieur vanzelf helemaal ‘jij’ (en bespaar je een heleboel geld wat je normaal uit zou geven aan kleine hebbedingetjes).

Vergeet de basis niet: kussens en dekens.

Kussens en dekens kunnen je huis gezelliger en comfortabeler maken en passen bij ieder interieur. Kussens zijn een makkelijke manier om kleur, textuur en patronen toe te voegen aan een kamer en omdat je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan materialen en maten, kun je het helemaal naar jouw smaak maken.