bomen-bezorgen

Bomen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze hebben verschillende groeiomstandigheden en bewegen mee met de seizoenen. We zijn afhankelijk van bomen, ze geven ons zuurstof en nemen onze koolstofdioxide uitstoot op. Ze zijn dus erg belangrijk voor ons en zorgen goed voor onze aarde. Bomen kunnen ook meer produceren dan alleen zuurstof, aan sommige bomen groeit namelijk voedsel. Het is daarentegen niet altijd gezegd dat wij als mensen dat geproduceerde voedsel daadwerkelijk kunnen eten. Neem bijvoorbeeld de sneeuwbal, deze boom produceert bessen waarvan de meeste zoogdieren ziek zouden worden. Vogels daarentegen genieten en profiteren wel erg van deze bessen. Er zijn wel genoeg bomen waar ook mensen van kunnen eten.

Soorten voedsel producerende bomen

Er zijn dus genoeg bomen die voedsel produceren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fruitbomen zoals bomen met rode bessen en appels eraan. Ook worden er steeds meer notenbomen geplant. De walnotenboom en de Hazelnootboom zijn beide ook erg populair. In noten zitten belangrijke vetten en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam. Voor dieren zijn Eikenbomen, Beukenbomen en Kastanjebomen erg gunstig. Zij verzamelen dit en eten het op. Let wel op, niet alles wat aan een boom of struik groeit is eetbaar voor de mens. Sommige bomen produceren eten voor dieren en kunnen voor de mens giftig zijn. Het is ook belangrijk om dingen als eikels en kastanjes soms te laten liggen. Ze zijn erg leuk voor op de herfsttafel, maar ook potentieel voedsel voor dieren in het bos!

Voordelen van voedsel producerende bomen

Het grootste voordeel van voedsel produceren door middel van bomen is de duurzaamheid. Er komt weinig uitstoot bij kijken en het is een natuurlijke manier van produceren. Daarnaast zorgen meer bomen automatisch voor meer koolstofdioxide opname en meer zuurstof. Zo zijn er dus twee vliegen in één klap. Er wordt voedsel geproduceerd op een duurzame manier en milieuvervuiling wordt tegengegaan door het opnemen van koolstofdioxide. Ook biodiversiteit wordt door het aanleggen van voedselbomen behouden. Meer dieren hebben eten en een woonplaats waardoor zij een betere leefomgeving hebben en beter overleven. Kortom, er zitten enorm veel voordelen aan het planten van meer bomen die voedsel produceren. Voor zowel mensen, dieren en de staat van de aarde.