elektrisch verstelbaar bureau

Familie is het belangrijkste wat iemand heeft in het leven. Het zijn de eerste mensen die we ontmoeten als we op aarde komen, de mensen waarmee we zijn verbonden door hetzelfde bloed en de mensen die het dichtst bij ons staan gedurende het leven. Het is de familie waar we onze eerste herinneringen maken; in de studeerkamer van opa met zijn gekke bureau op maat, koekjes bakken met mama, stoeien met de grote broer, pannenkoeken op vrijdag met het hele gezin… Dit soort kleine gewoontes en rituelen bepalen het wereldbeeld van een persoon en zijn of haar manier van denken. Het vormt iemand.

Een modern gezin

Iedere familie is anders, en iedereen leeft het leven op zijn of haar manier. We hebben de traditionele familie, met een man en vrouw als ouders, en dan de biologische kinderen. Men kan ook als stel kinderen adopteren of pleegkinderen in huis nemen. Vandaag de dag is het gelukkig ook heel normaal dat een kind twee moeders heeft of twee vaders; lesbische stellen of homoseksuele stellen willen vaak ook graag kinderen. Medisch gezien zijn er steeds meer mogelijkheden om een kind te krijgen, zelfs wanneer de vrouw of man onvruchtbaar is of te oud is.

 

Band tussen ouder en kind

Een veilig en gemoedelijk thuis is belangrijk voor een kind om in op te groeien. Het kind moet de ruimte hebben zich rustig en op zijn of haar gemak te kunnen ontwikkelen. Doordat veel mensen momenteel thuiswerken en meetings bijwonen vanaf de woonkamer achter hun zit sta bureau, is men meer fysiek aanwezig bij hun kind en kan het kind veel in het bijzijn van zijn of haar ouders zijn. Dit is belangrijk voor de band tussen het kind en de ouder. Hoe meer tijd samen, hoe meer herinneringen men kan opbouwen en hoe meer verhalen men te bespreken heeft met elkaar als familie.