handgreep messing

1. Het is makkelijk bewerkbaar

Koper is van zichzelf wat buigzamer maar in combinatie met zink krijg je een stuk harder materiaal, messing genaamd. Net als met veel andere metalen kan je het bij verhitting echter nog gewoon heel goed bewerken in allerlei vormen. Deze legering is ideaal om dagelijkse gebruiksvoorwerpen mee te maken omdat het dus goed bewerkbaar is maar daarna echt steenhard wordt. De kracht en duurzaamheid zijn hierdoor ook hoog.

2. Goedkoper

Messing is een legering van zink en koper en het is daardoor niet heel erg duur. Echter heeft het wel een wat duurdere uitstraling, aangezien het op goud gaat lijken. Hierdoor is het een graag gebruikt product geworden om metalen dingen mee af te werken. Zo zie je sommige deuren die zijn afgewerkt met messing, soms messing kranen en wat vaker dat de handgreep messing is afgewerkt.

3. Het is duurzaam

Mits het goed is afgewerkt en gelakt is (als het buiten staat) kan messing heel lang mee gaan. Het is namelijk een zeer bacterie bestendig materiaal en het roest ook nauwelijks. Hierdoor is het erg geschikt voor voorwerpen die veel door mensen aangeraakt worden, zoals bijvoorbeeld het messing bestek, een messing deurknop en de messing kraan. Het blijft namelijk heel makkelijk schoon en is ook gemakkelijk schoon te houden.

4. Messing is een mooi afwerkingsmateriaal

Doordat messing in de juiste legering op goud gaat lijken is het een populair afwerkingsmateriaal geworden voor onder andere deurgrepen en sieraden. Daarbij is het ook nog een erg schoon materiaal waar weinig bacteriën op blijven zitten, perfect dus om voorwerpen mooier mee te maken en mee te beschermen. Het wordt ook veel gebruikt om elektriciteit gecontroleerd te geleiden, als je de verhouding zink en koper namelijk verandert wordt de mate van geleiding ook meer of minder.