boxspring

Er zijn veel verschillende bedden te koop en er is een ontzettend ruim aanbod. Door het ruime aanbod kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Wist je dat een mens gemiddeld een derde van zijn of haar leven op bed doorbrengt? Het is een goed idee om te investeren in een goed bed. Wat zijn de aandachtspunten bij het kopen van een boxspring? Dit artikel geeft je de nodige tips.

Het juiste materiaal

Iedereen heeft zo zijn eigen persoonlijke wensen en dit is ook van toepassing voor het materiaal. Bedbodems kunnen gemaakt zijn van verschillende stoffen. Stof kan echter nadelige effecten hebben op mensen met allergieën. Er zijn gelukkig voldoende oplossingen zoals bedbodems gemaakt van kunststof of van leer.

boxspring

Ga voor een goed matras

Elk lichaam is anders en ook de mate van ondersteuning kan verschillend zijn. De een houdt van een stevig matras, terwijl de ander van een zachter matras houdt. Daarnaast is het goed om te kijken naar je lichaamsgewicht, favoriete slaaphouding en de vraag of je samen of alleen slaapt. Matrassen verschillen sterk in kwaliteit en zijn verschillend van elkaar. Ook zijn er matrassen waaraan pocketvering is toegevoegd. Wist je dat ook de kwaliteit van het schuim bepalend is voor de mate van comfort? Het is goed om bij de keuze voor een goed matras al deze aspecten te overwegen.

Boxsprings uitproberen

De laatste en beste tip bestaat uit het uitproberen van een goed bed. Je moet uiteindelijk heerlijk en comfortabel kunnen slapen. Het is daarom een goed idee om diverse bedden uit te proberen in de winkel. Ook is het bij het proefliggen goed om te kijken naar de mogelijkheden van de verschillende boxsprings. Wil je bijvoorbeeld nog een goed boek lezen in bed? Dan is een verstelbaar model een goed idee. Ook kun je hierbij het voeteneind bedienen met een afstandsbediening. Of hou je het liever simpel en ga je voor een vlak model? Dit hangt af van je persoonlijke wensen. Ga gerust eens proefliggen en ervaar daarbij het comfort. Ook kun je gedurende het proefliggen diverse vragen stellen aan de expert.