Als u op mij lijkt, verlangt u soms terug naar de goede oude tijd – de tijd toen het leven eenvoudiger was en alles een beetje meer… nou ja, nostalgisch leek.

Ik heb het niet over de slechte oude tijd, let wel, ik heb het over de goede oude tijd. Je weet wat ik bedoel: die jeugdherinneringen die je zelfs jaren later nog doen glimlachen.

Nou, als je verlangt naar een vleugje nostalgie in je huisinrichting, vrees dan niet! Ik heb wat tips om je op weg te helpen. Lees verder voor mijn beste tips om dat zo belangrijke vleugje nostalgie in uw huis te krijgen.

Verfkleuren

De beste eerste stap om een nostalgisch gevoel in uw huis te creëren is het kiezen van de juiste verfkleur. Ik raad aan te beginnen met een gebroken witte of havermoutkleurige muur, en dan contrasterende accenten van rood, blauw, geel en oranje toe te voegen.

Verfkleur beïnvloedt je stemming, dus hoe contrastrijker de kleuren die je gebruikt, hoe nostalgischer en gelukkiger je je zult voelen in je woonkamer.

Je kunt voor bijpassende verf gaan door alle vier de muren gelijk te schilderen, maar dat zou ik niet aanraden – veel verschillende kleurencombinaties zijn veel beter als het gaat om het creëren van die goede oude dagen gevoel.

Jute

Vertrouw me maar – jute is de beste manier om al die jeugdherinneringen aan knisperende zomerdagen bij oma thuis op te roepen, en het is er niet voor niets nog steeds: omdat het die mythische kwaliteit heeft die we “nostalgie” noemen!

Dit is waarschijnlijk mijn belangrijkste tip: voorzie je gasten van een ouderwetse reden om te ontspannen en nostalgisch te zijn, en ze zullen er dol op zijn.

Spiegels

Ik raad je aan om de moderne ingelijste spiegel in je huis te vermijden als dat mogelijk is. Ga in plaats daarvan voor een ovale of ronde spiegel met een houten lijst – dit zal helpen om die jeugdherinneringen terug te brengen van het liefdevol staren in een spiegel naar je spiegelbeeld.

Oude deuren

Het gebruik van oude deuren van www.destijdsch.nl als een feature wall een van de beste manieren is om je huis het gevoel te geven dat het in een vroeger tijdperk gebouwd is. Een magische link tussen vroeger en het heden.

Vloerkleden

Een traditioneel gevlochten vloerkleed in crèmekleur met een rode, blauwe en gele streep erdoorheen is de beste keuze. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om dat nostalgische gevoel in je huis te krijgen zonder dat je er iets voor hoeft te doen!

Behang

Ik raad aan te kiezen voor een Victoriaans-ik raad ook aan geen kunstzijde te gebruiken – dat glanzende materiaal geeft me het gevoel dat ik vastzit in een rare tijdlus waarin alles te perfect is en niets echt lijkt.

Verlichting

Ik kijk uit naar wat Edison lampen op Etsy – het geeft me echt het gevoel dat ik terug ben in een van die leuke zomerdagen. Oh, en misschien kun je proberen zelf wat verlichting samen te stellen met een paar theelichtjes, dat zal er vast prachtig uitzien.

Stoffen

Stoffen zijn waarschijnlijk het belangrijkst van allemaal, omdat het iets is wat je elke dag in je huis ziet. Kies liever voor eenvoudige bedrukte dessins dan voor ingewikkelde patronen – hou het simpel en laat de kleuren het werk doen. Kies ook voor materialen als katoen of linnen- lijken ze veel nostalgischer te zijn.

Meubilair

Kies meubels met een klassiek, ingetogen design – ga niet voor moderne stoelen en tafels in uw huis! Het laatste wat u wilt is dat iemand merkt dat iets niet meer is zoals het vroeger was. Houd het zo eenvoudig mogelijk en probeer te vermijden met metaal.

Zo! Ik hoop dat deze tips je helpen om dat zo belangrijke vleugje nostalgie in je huis te krijgen. Ik weet dat het hard werken is, maar het loont echt de moeite!