infrarood muurverwarming

Infraroodstralers werken met warmtestraling in het elektromagnetische bereik, die niet de lucht in de kamer verwarmt, maar direct de vaste lichamen in de kamer verwarmt. Met de draadloze thermostaat, die nauwkeurige informatie geeft over de huidige temperatuur ,kan de infraroodverwarming comfortabel en gemakkelijk worden bediend in slechts enkele eenvoudige stappen.

infrarood muurverwarming

De infraroodstraler voelt aan als de zonnewarmte

We sommen enkele voordelen op van een infrarood muurverwarming:

  • Snelle warmte :Doordat de infrarood verwarming niet eerst de lucht in de ruimte verwarmt, maar direct het lichaam, heb je snel een warm gevoel. Het lichaam slaat deze warmte op en draagt ​​het met zich mee. Zo voel je de warmte overal in de kamer hetzelfde.
  • Lagere kamertemperaturen : Omdat mensen de warmtestraling van infraroodverwarming direct in hun lichaam voelen en opslaan, zijn lagere kamertemperaturen voldoende om zich prettig te voelen. Dit verlaagt op zijn beurt de verwarmingskosten.
  • Gezond binnenklimaat : Bij verwarming met infraroodstraling zijn er geen luchtturbulenties. Als gevolg hiervan is het stofgehalte in de kamerlucht zeer laag, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën.
  • Comfortabele woonsituatie : Doordat de temperatuur in de hele ruimte gelijk is, is er nauwelijks tocht.
  • Positief effect op mensen : De werking van een infraroodstraler is vergelijkbaar met buiten zonnen. De warmtestraling dringt diep door in het menselijk lichaam en verwarmt het van binnenuit. Deze diepe warmte werkt ontspannend en verhoogt het algemeen welzijn. Bovendien moet dit het immuunsysteem versterken en de bloedcirculatie en de stofwisseling ondersteunen.

Lopende verwarmingskosten zijn cruciaal

Doorslaggevend voor de winstgevendheid van infrarood muurverwarming zijn de lopende verwarmingskosten. Als een gebouw niet voldoende is geïsoleerd of als er verborgen vochtschade is of iets dergelijks, kan infraroodverwarming erg duur zijn. De hogere verwarmingsbehoefte moet namelijk worden gedekt met duur opgewekte elektriciteit. In een nieuwbouw laagbouw- of passiefhuis met een zeer lage jaarlijkse warmtebehoefte kan infraroodverwarming een goed alternatief zijn voor traditionele verwarmingssystemen. In dit geval zijn alleen lage stookkosten te verwachten en zijn de lage aanschafkosten een groot voordeel.