huisje met jacuzzi

Op vakantie gaan, het is toch wat… Ieder jaar word je geacht weer een spannende locatie te hebben bedacht in een of ander buitenland, liefst zo exotisch mogelijk. Waar je een andere cultuur proeft of snuift, een stedentrip waar je iedere dag een marathon loopt om  je gids naar ieder monument bij te benen, of een zandstrand zo wit dat je er haast blind van wordt. Maar vakantie kan ook gewoon ontspannen zijn. Gewoon simpel in Nederland, bijvoorbeeld door een huisje met jacuzzi te huren.

huisje met jacuzzi

De stress van ver weg

Want eigenlijk gaat het helemaal niet om de bestemming. Veel belangrijker is het gezelschap en het principe van ontspannen. Want als je op vakantie bent met mensen bij wie je je eigenlijk niet op je gemak voelt, kan je in nog zo’n mooie stad of gebied zijn, maar je zult je niet amuseren. 

Bovendien kan je je vaak juist opgejaagd voelen wanneer je in een hooggeprezen locatie verblijft voor je vakantie. Je bent te erg bezig met alle bezienswaardigheden die je nog moet bekijken, met de foto’s die je moet maken van de omgeving omdat iedereen thuis daar geduldig op wacht, of je geeft per ongeluk veel te veel geld uit in dat hippe oord van je.

Ontspannende activiteiten

Als je kijk tnaar de betekenis van vakantie, kom je misschien wel tot de conclusie dat je veel beter in eigen land kan blijven en een huisje met jacuzzi kan huren. Vakantie komt namelijk van het latijnse woord ‘vacare’, wat ledig zijn betekent. Dat komt er dus op neer dat je géén met activiteiten volgeplande agenda hoeft te hebben, maar juist tot rust moet komen, niks moet doen, moet genieten van de leegte. Huur dus gewoon een huisje in Nederland – het gaat er immers om dat je niet-thuis bent. Wil je tot rust komen, doe dan ontspannende dingen, zoals relaxen in een jacuzzi of bubbelbad.