kunststof kozijnen schoonmaken

Dat kunststof kozijnen vrijwel onderhoudsvrij zijn is al mooi meegenomen. Maar wist jij ook dat je kunststof kozijnen schoonmaken kan wat net zo eenvoudig is? Hieronder vind je diverse tips die je kunt gebruiken om de kozijnen goed te reinigen.

kunststof kozijnen schoonmaken

Tip 1: Reinig niet wanneer de zon erop staat!

Wanneer je kunststof kozijnen wilt schoonmaken is het verstandig dit niet te doen wanneer de zon volop schijnt. Doordat de zon er continu op staat droogt het te snel waardoor de schoonmaakmiddelen zullen opdrogen. Reinig bij voorkeur de kozijnen wanneer het bewolkt is en niet te warm. Alleen dan krijg je perfecte resultaten.

Tip 2: Gebruik nooit een schuurspons

Eigenlijk kun je kunststof kozijnen vergelijken met een auto. Doordat de lak er altijd netjes op zit is het verstandig dit niet te reinigen met een schuurspons. Gebruik bij voorkeur een zachte spons en maak kleine ronde bewegingen om de vlekken te verwijderen mochten deze aanwezig zijn.

Tip 3: Ventileer het huis continu

Doordat de kozijnen nauw zijn aangesloten aan het huis is het belangrijk om geregeld te zorgen voor een goede ventilatie. Zet indien mogelijk de ramen geregeld open en zorg ervoor dat vocht geen schijn van kans kan krijgen in huis. Mocht je te veel vocht in huis hebben en raak je dit niet kwijt? Dan is de kans groot dat er uiteindelijk schimmel komt en dat wil je zeer zeker niet. Slecht voor je gezondheid, dus wees hierop voorbereid!