Vlaggen bestaan al heel erg lang en hebben dus al een erg rijke geschiedenis. Het kan zo zijn dat je na gekeken te hebben op bijvoorbeeld bosvlaggen.nl opeens geinteresseerd bent geraakt in de rijke geschiedenis van vlaggen. Wanneer zijn vlaggen bijvoorbeeld ontstaan? En waarvoor werden vlaggen in eerste instantie eigenlijk gebruikt? Er zijn heel erg veel vragen die je jezelf kunt stellen wanneer het om vlaggen gaat. Het kan dan ook heel erg leuk zijn om op al die vragen een antwoord te kunnen krijgen. 

Door verder te lezen, zul jij op al je vragen over vlaggen een goed en duidelijk antwoord krijgen. Hierdoor krijg je een steeds duidelijker beeld over de geschiedenis van vlaggen.

Het ontstaan van vlaggen

Zoals eerder gezegd, bestaan vlaggen al heel erg lang. Zelfs in de prehistorie werden er al dingen getekend op rotsen of dierenhuiden. Dit werd gedaan door mensen die bijvoorbeeld een verhaal wilden vertellen. De Romeinen begonnen met het voeren van oorlog met een vlag. Zij namen deze vlaggen dus mee om aan te geven dat zij aanwezig zijn. Wanneer je ervoor kiest om een nederlandse vlag kopen, koop je eigenlijk een product dat een erg rijke geschiedenis is. Het ontstaan de bijbehorende symbolica bij vlaggen, heeft vooral te maken met het laten zien van samenhorigheid. 

Het gebruik van vlaggen

Vlaggen werden dus eerst gebruikt om seinen te geven. Later begonnen de Romeinen de vlag te gebruiken als een teken van oorlog. Bovendien zorgde de vlag ervoor dat andere mensen wisten welk land aanwezig is. Later zorgden vlaggen ook voor een gevoel van verbroedering tussen alle mensen in een land. Hierdoor begonnen mensen ook heel erg veel waarde te hechten aan hun nationale vlag. 

Vlaggen hebben dus zeker een erg rijke geschiedenis. Hierdoor kan het heel erg interessant zijn om hier meer over te leren.