De lage temperaturen die de thermometers aangeven, vragen om warmer beddengoed. In de winter wil je immers alleen maar warm en beschermd blijven.

In die zin zijn dekbedden onmisbaar in jouw bed, omdat ze comfort en warmte in de juiste mate combineren. Wilt je weten hoe je het ideale dekbed 200×200 kiest voor het koudste seizoen van het jaar? Bekijk onze exclusieve tips!

Let op het aantal draden in het dekbed 200×200

Een van de basisvereisten voor het kiezen van het ideale dekbed 200×200 voor de winter is aandacht te besteden aan de vezels van het product, d.w.z. het aantal draden per inch stof. Dit kenmerk bepaalt mede de zachtheid en het comfort van het dekbed. Hoe hoger het aantal draden, hoe warmer, behaaglijker en zachter het dekbed zal zijn! Vanaf 180 thread count is het dekbed een goede keuze voor de koudere seizoenen.

Denk aan de stof

Om jouw slaapkamer gezelliger te maken en jouw nachtrust rustiger en aangenamer, is het van essentieel belang om oordeelkundig te zijn bij de keuze van de stof van jouw dekbed. Artikelen van 100% katoen, gemengd katoen, microvezel en polyester zijn goede keuzes.

In de winter is het ook belangrijk om stoffen zoals zijde te vermijden, omdat de aanraking van deze stof koud is en niet voor voldoende thermisch comfort zorgt.

De dekbedden moeten anti-allergie zijn

Vermijd harige dekens en geef de voorkeur aan anti-allergie dekbedden, want in de winter veroorzaken lage temperaturen ademhalingsproblemen, allergieën en reacties zoals hoesten, loopneus en jeukende keel.

Bij de keuze van een anti-allergie dekbed moet niet alleen aandacht worden besteed aan de conservering van de stukken, ze moeten schoon worden gehouden en niet vochtig worden opgeborgen.

Concentreer je op de grootte van het dekbed

Als je het dekbed overdag wilt gebruiken om jouw bed te bedekken, let dan op de grootte van het stuk. De hoofdafmetingen variëren van 280 x 260 cm voor grotere bedden tot 210 x 1,40 cm voor eenpersoonsbedden.

Een andere interessante optie is de maat 200x200cm, die geschikt is voor zowel tweepersoons- als eenpersoonsbedden. Deze maat biedt comfort en praktisch nut voor alledag.

Houd rekening met de afwerking van het weefsel

Hoewel de nadruk hier ligt op het leren kiezen van de beste quilts voor de winter, moet worden opgemerkt dat als de stukken van goede kwaliteit zijn, ze meerdere jaren zullen worden gebruikt, in verschillende seizoenen.

Om de juiste keuze te maken, moet ook rekening worden gehouden met het weefsel van de stukken, d.w.z. het werk dat met de stofvezels wordt gedaan. Als het stuk perkal is, is het duurzaam, basic en plat. Als de afwerking satijn is, is het dekbed zacht, geraffineerd en vol. Let op deze details als je de jouwe koopt!