Wil je je keuken of badkamer voorzien van mooi tegelwerk dan is fibo een hele goede keuze om als wandpaneel te gebruiken. Fibo zijn kant- en klaar wandpanelen die voorzien zijn van een HPL toplaag met mooi uitziende tegelmotief. Je ziet dit soort kant- en klare wandpanelen steeds meer bij interieur projecten en zijn de laatste jaren erg populair aan het worden. In dit artikel meer over fibo wandpanelen.

Horeca en retail project profiteren van fibo wandpanelen

Een interieurbouwer liet in het verleden het traditionele tegelwerk meestal over aan een tegelzetter die heel vakkundig tegeltje voor tegeltje de muur vol zetten. Vandaag de dag bestaat de kans om dat anders te doen en het werkveld te verbreden. Zo kan je keukenwanden tot volledige tegelwanden droog en met het bekende houtbewerkingsgereedschap supersnel worden realiseren met fibo. Hierbij kunnen voornamelijk horeca, hotels en retail projecten ontzettend goed van profiteren.

Hoe pas je fibo wandpanelen toe?

Om alles heel eenvoudig te houden is fibo heel makkelijk toe te passen op bestaand tegelwerk. Dus je hebt met fibo geen last van tegels en muren afbreken en al het gedoe wat daarbij komt kijken. Anders voordeel van fibo is dat erg compleet en je volledig schoon en droog kan werken. Dus geen voorstrijken, lijmen, voegen en stuken. En het mooie is dat leidingwerk gewoon achter het regelwerk komt te zitten. Dat betekent dat het een zaak is van goed timmerwerk en dat brengt volop nieuwe kansen en mogelijkheden met zich mee voor de interieurbouw in Nederland.

Wat zijn de voornaamste voordelen van fibo wandpanelen?

De basis van fibo wandpanelen heeft een watervast verlijming Berken multiplex en daarnaast een HPL toplaag die waterbestendig is. In deze toplaag zijn de tegelmotieven gefreesd en niet van echte traditionele tegels te onderscheiden. Daarnaast zijn de lange zijden van fibo wandpanelen voorzien van een slimme Aqualock kliksysteem voor een onzichtbare bevestiging waardoor de hele wand soepel verloopt. Je krijgt met fibo wandpanelen afmetingen van 3020 of 2400 x 600 x 11 mm. Dit zijn vaste en standaard afmetingen die verkrijgbaar zijn. Vraag je je af of er wel genoeg te kiezen valt in het assortiment van fibo wandpanelen? Ja zeker, want er zijn meer dan 200 tegelmotieven plus kleuren uit te kiezen met diverse voegdiktes. De ontwerpvrijheid die je hierbij krijgt, is groot en de creativiteit kan je de vrije loop laten. Overigens is een andere populaire decoratieve vorm van plaatmateriaal gemelamineerd spaanplaat die ook het overwegen waard is om te gebruiken voor je wandpanelen.