Optrekkend vocht kan een grote last zijn voor iedere huiseigenaar. De oorzaak is vaak lastig te achterhalen en de gevolgen zijn enorm. Soms loopt de schade tot in de duizenden euro’s, dus als je last hebt van optrekkend vocht moet je dit snel behandelen. Lees daarom snel verder hoe je optrekkend vocht herkent en wat je er tegen kan doen.

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is vocht dat vanuit de bodem langzaam door de muren naar boven trekt. Het komt voornamelijk voor bij oudere woningen met bakstenen muren. Bakstenen zijn van zichzelf erg poreus waardoor vocht via de kieren naar boven kan kruipen. Wanneer de muren uiteindelijk vochtig genoeg worden kan behang loslaten en zelfs gaan schimmelen. Omdat schimmels in woningen niet goed is voor de gezondheid is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Wat moet je doen tegen optrekkend vocht?

Optrekkend vocht behandelen is geen makkelijke klus, maar zeker niet onmogelijk. Als je last hebt van optrekkend vocht is het belangrijkste om eerst de bron te vinden. Wij raden aan om een expert erbij te halen omdat de precieze oorzaak van optrekkend vocht niet altijd hetzelfde is. Een expert heeft vaak snel en vakkundig de oorzaak gevonden en kan vervolgens de juiste oplossing bieden. Een expert inhuren is natuurlijk niet gratis, maar de schade dat optrekkend vocht met zich mee kan brengen is nog veel duurder, wacht dus niet te lang.

Waar kan je een expert vinden?

Als je op zoek bent naar een expert in optrekkend vocht dan ben je bij Carebrick op het juiste adres. Naast de expertise zijn ze marktleider op het gebied van innovatieve oplossingen tegen optrekkend vocht, zoals het effectieve Carebrick systeem. Wacht niet té lang met het behandelen van optrekkend vocht en schakel snel een expert in.