We kennen het allemaal wel: je wilt je huis een make-over geven, maar het komt er maar niet van. Vaak heb je er geen tijd voor en kost het ook nog best wat geld. Er zijn echter verschillende manieren hoe je jouw huis een make-over kan geven op een simpele en ook nog betaalbare manier. Met raamfolie geef je jouw huis al snel een andere look zonder dat er veel gedaan moet worden. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je met verschillende soorten raamfolie je huis een make-over kan geven. 

Decoratieve raamfolie

Om de looks van je huis op een eenvoudige manier te veranderen zijn er verschillende soorten decoratieve raamfolies die je daarvoor kan gebruiken. Neem bijvoorbeeld glas-in-lood folie, met deze folie kan je op een eenvoudige en goedkopere manier het effect van glas-in-lood nabootsen op jouw eigen raam. Met gekleurde folies kan je jouw raam een andere kleur geven voor een andere look in de kamer, zoals effen roze of gele folie. Ook is het mogelijk om raamfolie aan te schaffen met verschillende leuke patronen, dit geeft gelijk een speels effect op de ramen. Naast de verschillende soorten decoratieve raamfolies kan ook interieurfolie je huis een andere look geven. Deze folie plak je namelijk niet op je ramen, maar op je meubels met een vlakke ondergrond. Op die manier kan je jouw tafel of gladde wand beplakken voor een andere look zonder het kopen van nieuwe meubels. 

Voordelen van decoratieve raamfolie

Naast het voordeel dat je huis een andere uitstraling krijgt met decoratieve raamfolie, heeft het nog meerdere voordelen. Zo zorgt raamfolie ook voor extra privacy in je huis in kamers waar veel ramen zijn. De raamfolie zorgt er namelijk voor dat er minder makkelijk naar binnen te kijken is en geeft dit minder nieuwsgierige blikken. Ook kan raamfolie bijdragen aan het verduisteren van een kamer, wanneer er bijvoorbeeld te veel licht een kamer binnenkomt. De raamfolie zorgt er dan voor dat er minder zonlicht door het raam heen komt, afhankelijk van het soort raamfolie en waar het opgeplakt wordt. Verder is raamfolie zelf makkelijk aan te brengen en is het dus een goed doe het zelf klusje. Ook daarin zijn er verschillen qua aanbrengen. Met de statische folie kan je de folie nog herpositioneren als het net verkeerd geplakt is en achteraf nog worden hergebruikt. Zelfklevende folie kleeft meteen aan het oppervlak wanneer het aangebracht wordt, het kan dan niet meer geherpositioneerd of hergebruikt worden.