Als je op zoek bent naar een nieuwe radiator voor jouw woning, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Radiatoren zijn namelijk niet alleen bepalend voor de temperatuur in huis, maar hebben ook een belangrijke invloed op het uiterlijk van jouw interieur. In dit artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe radiator.

Soort radiator

Thermrad radiatoren kopen? Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort radiator je wilt. In de meeste gevallen worden radiatoren aan de muur bevestigd, maar er bestaan ook vrijstaande radiatoren die je gewoon op de grond kunt plaatsen. Daarnaast kun je kiezen voor een standaard paneelradiator, een designradiator of bijvoorbeeld een convectorput. Het is dus belangrijk om na te denken over welk type radiator het best bij jouw woning past.

Afmetingen

Vervolgens is het zaak om de juiste afmetingen te bepalen. Meet daarom nauwkeurig op hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de radiator. Bedenk daarbij ook hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen, want hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen jouw radiator moet hebben. Houd er ook rekening mee dat de radiator niet te veel in de weg mag hangen en er genoeg ruimte overblijft om meubels te plaatsen.

Warmtecapaciteit

De warmtecapaciteit van een radiator geeft aan hoeveel warmte deze kan afgeven. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste radiator. Hoe groter de ruimte en hoe meer het buiten vriest, hoe hoger de warmtecapaciteit moet zijn. Het is aan te raden om vooraf de warmtebehoefte van de ruimtes te berekenen, om zo de juiste radiator te kiezen.

Design

Tot slot is het uiterlijk van de radiator belangrijk. Een radiator is immers een prominent onderdeel van jouw interieur, en het is daarom belangrijk dat deze naadloos aansluit. Bij het kiezen van een designradiator zijn er veel mogelijkheden, van strak en modern tot traditioneel en klassiek. Neem de tijd om verschillende designs met elkaar te vergelijken en kies uiteindelijk de radiator die het beste past bij jouw interieur en persoonlijke smaak.

Bron: radiatorendiscounter.nl