Wanneer je gaat beginnen aan een eigen klusproject, is het belangrijk om van tevoren te bepalen welk materiaal je gaat gebruiken. In veel gevallen is hout het ideale materiaal. In dit artikel geven we je een overzicht van de voordelen van hout als bouwmateriaal. Daarnaast vertellen we je ook nog wat over de verschillende houtsoorten die er zijn.

Veelzijdig

Het grote voordeel van hout, is dat je het op allerlei manieren kan gebruiken en kan bewerken. Zo is het ideaal voor zowel buitenprojecten, als voor projecten binnen. Hout is een materiaal wat altijd trendy is en zal blijven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je project niet meer hip is over een aantal jaar. En mocht je er op uit gekeken zijn, dan kan je het hout gemakkelijk weer bewerken om een nieuwe look te creëren.

Douglashout

Een houtsoort dat bij veel mensen geliefd is, is douglashout. Douglashout is verkrijgbaar in de vorm van palen, balken en planken. Een van de redenen dat deze houtsoort zo populair is, is omdat het een gemiddelde levensduur van wel vijftien jaar heeft. Het gaat dus onwijs lang mee. Douglashout is verder te herkennen aan de fijne tot matig grove nerf en na verloop van tijd zal de kleur van het hout een grijzige tint krijgen.

Tuinhout

Tuinhout is een andere soort hout dat erg populair is. Tuinhout wordt veelal gebruikt voor projecten in de tuin, zoals de naam al doet vermoeden. Voorbeelden van projecten waarvoor tuinhout gebruikt kan worden is het maken van een schutting, een veranda, een tuinhuisje of een carport. Tuinhout is zowel beschaafd als onbeschaafd te koop en is verkrijgbaar in de vorm van palen, balken en planken.
Bron: Houtdirect