Een nieuwe vloer uitzoeken kan een hele uitdaging zijn. Vooral met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Het is natuurlijk belangrijk dat je let op de uitstraling van de vloer, maar ook moet je aan de praktische zaken denken. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de verschillende vloeren die er zijn.

PVC vloeren

Een PVC vloer is al jarenlang erg populair. Het grootste voordeel van een PVC vloer is dat het maar weinig onderhoud nodig heeft en het goed tegen een stootje kan. Hierdoor vinden vooral gezinnen met (jonge) kinderen dit type vloer erg fijn. Daarnaast kan PVC tegen kou, warmte en vocht. Het zal namelijk niet krom trekken.

Visgraat vloeren

Een type vloer dat vooral de afgelopen jaren erg populair is geworden, is de visgraat vloer. Je ziet deze in veel interieurs terugkomen en zorgt voor een luxe en moderne uitstraling. Veel visgraat vloeren zijn gemaakt van hout en vereisen daarom wel wat onderhoud. Maar wanneer je dit goed doet, heb je jarenlang plezier van een mooie vloer.

Houten vloeren

Je kan ook kiezen voor een houten vloer. Een houten vloer geeft een klassieke en rijke uitstraling. Vaak is een houten vloer dan ook wat prijziger, maar tegelijkertijd gaat dit type vloer vaak levenslang mee. Hierbij geldt wel dat je het in de tussentijd goed moet onderhouden. En mocht je de kleur van de vloer zat zijn, kan je een houten vloer goed bewerken. Hierdoor kan je relatief makkelijk een nieuwe look creëren. 

Parketvloer

Als laatst kan je kiezen voor een parketvloer. Een parketvloer is gemaakt van hout en je kan kiezen tussen massief en lamel. Wanneer je een parketvloer gaat uitkiezen, heb je vaak de mogelijkheid om de vloer te laten bewerken hoe jij het mooi vindt. Je kan een parketvloer kopen bij Martijn de Wit.

Bron: https://www.martijndewitvloeren.nl/