Heeft u wel eens overwogen om houten meubelen aan te schaffen voor in de keuken of eetkamer? Denk aan een houten klepbank, statige houten stoelen of houten panelen in de keuken. Door deze houten elementen, zoals een klepbank, creëert u een mooi landelijk gevoel in uw keuken of eetkamer. De landelijke stijl lijkt na vele jaren nog steeds een blijvertje. Een algemene stijl die eenvoudig te creëren is maar wel een heel duidelijke richting op gaat. Maar wat is precies een landelijke stijl en hoe kunt u deze thuis namaken?

Wat is de landelijke stijl en hoe krijg ik die zelf in huis?

De landelijke stijl is in feite heel breed, maar uiteindelijk wel heel herkenbaar. Een van de kenmerken zijn de ‘vlakken’ die je veel terugvindt in bijvoorbeeld de voorkant van een kast. Deze inkeping komt veelvuldig voor in verschillende panelen om extra detail mee te geven aan de meubelstukken. Daarnaast is kleur heel belangrijk. Landelijke meubels ogen veelal fris. Dit komt doordat de hoofdkleur vaak wit, crème of gebroken wit is. Panelen, pootjes en bijvoorbeeld legborden zijn in deze lichte kleuren geschilderd. Tegelijkertijd worden andere onderdelen in andere kleuren geleverd, vaak een stuk donkerder dan die van de lichte panelen. Dit verschil in kleur zorgt voor een herkenbaar en duidelijk contrast tussen onderdelen van het meubelstuk.

Nog veel meer mogelijk in de landelijke stijl

Uiteraard zijn meubels niet alles wat zorgt voor die exclusieve duidelijke landelijk stijl. Decoratie speelt namelijk ook een belangrijke rol in het compleet maken van het beeld. Zorg voor leuke decoratie items als vaasjes, maar denk ook eens aan bijvoorbeeld houten beeldjes of bloemen in de kleuren die de rest van de keuken heeft. Die alles zorgt dat de kleuren en meubelstukken elkaar versterken en een mooi geheel vormen.