Wanneer u uw huis gaat verbouwen is dit het moment om eens serieus na te denken over andere soorten verwarming dan die u al kent. Zo hebt u, waarschijnlijk, al jaren een centrale verwarming met radiatoren in iedere kamer en misschien een open haard of houtkachel in de huiskamer voor de extra sfeer. Maar vindt u ook niet dat die radiatoren altijd gruwelijk in de weg staan? Ze staan altijd precies zo onder een raam dat die complete ruimte verloren gaat. En wilt u openslaande deuren maken in de huiskamer, dan is de kans groot dat u eerst twee radiatoren moet laten verwijderen. Dat probleem heeft u niet met infrarood warmtepanelen. Infrarood verwarming is subtiele verwarming die ook nog eens heel zuinig is. En dat is weer goed nieuws voor de portemonnee!

Wat zijn nog meer voordelen van infrarood warmtepanelen?

Overal waar een stopcontact is kunnen infrarood warmtepanelen geplaatst worden. De handige beugels aan de achterkant maken de montage, ook voor een doe-het-zelver, wel erg gemakkelijk. Wilt u infrarood warmtepanelen aan het plafond geplaatst hebben? Dat kan ook! De infrarood warmtepanelen kunnen eigenlijk overal geplaatst worden waar u ze wilt hebben. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk geïntegreerd worden in ieder interieur.

Maar zo'n wit paneel op mijn gekleurde muur, da's geen gezicht

Dat klopt als een bus! Het is daarom een goede optie om de infrarood warmtepanelen op het plafond te (laten) plaatsen. Wilt u dit niet? Dan is er nog een andere optie. Er zijn infrarood warmtepanelen in allerlei prints te koop. Sterker nog, u kunt zelf een mooie foto aanleveren om deze op een infrarood paneel te laten maken. Ook infrarood warmtepanelen met een krijtbordlaag kunnen heel handig zijn, bijvoorbeeld in de keuken. Hier kunt u de boodschappen en berichten aan uw huisgenoten op zetten en deze weer gemakkelijk wegvegen. En wat denkt u van andersom: eerst het paneel bestellen in een bepaalde kleur en dan de muur erachter in de jusite tint schilderen?

Kan ik zelf een laagje verf aanbrengen op een paneel?

Dat gaat niet. U zult, bij het bestellen van het infrarood paneel al direct de juiste kleur moeten bestellen. Wanneer u zelf nog verf aanbrengt op het paneel zal de werking zo goed als verloren gaan. En daar hebt u ze niet voor gekocht! Ook het plaatsen van infrarood warmtepanelen achter meubels is geen verstandige optie. De panelen moeten hun infrarood straling wel goed kwijt kunnen om zo de ruimte goed te kunnen verwarmen. En dat gaat niet als er objecten voor staan.