wat is een koudschuim matras

Een goede nachtrust is essentieel om de dag door te komen. Wanneer we slecht hebben geslapen, merken we dit overdag doordat we bijvoorbeeld minder energie hebben of minder gedaan krijgen. Een goede nachtrust begint bij het hebben van het juiste matras. Er zijn een aantal soorten matrassen op de markt. In deze blog geven we antwoord op de vraag ‘Wat is een koudschuim matras?’ Zo helpen we jou hopelijk in het proces van het kiezen van het juiste matras om de perfecte nachtrust te krijgen.

wat is een koudschuim matras

Kenmerken van koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn veerkrachtig en soepel. Dat komt doordat ze van polyurethaan worden gemaakt. Hierdoor biedt het goede ondersteuning. Koudschuim matrassen laten goed lucht en vocht door, waardoor de temperatuur neutraal blijft. Het matras blijft hierdoor fris en droog. Dit komt doordat koudschuim matrassen een open celstructuur hebben. Als je het ‘s nachts vaak warm hebt, is een koudschuim matras ideaal voor jou.

Matrassen gemaakt van koudschuim vormen zich naar je lichaam, waardoor het hele lichaam gelijkmatig wordt ondersteund. Het voordeel van koudschuim matrassen is dat zij allemaal allergievrij zijn. Het matras geeft geen geur af. Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur, omdat er geen kuilvorming plaatsvindt door de goede ondersteuning. Daarnaast kan het matras goed luchten en zal het minder snel vies worden of toe zijn aan vervanging.