Execution only hypotheek

Veel mensen weten niet wat een execution only hypotheek is en vragen zich af of het handig is om een execution only hypotheek aan te vragen. Het is belangrijk dat als jij een woning wilt kopen en daarvoor een hypotheek wilt aanvragen dat je ook weet wat een execution only hypotheek is. Er zitten namelijk enorm veel verschillen in de verschillende soorten hypotheken en ook kan je niet zomaar een execution only hypotheek. Hier vind je meer informatie over wat een execution only hypotheek nou precies is. 

Execution only hypotheek

Wat is een execution only hypotheek?

Als jij zelf verstand hebt van vastgoed, hypotheken en beleggen dan vind jij het natuurlijk overbodig om geld uit te geven aan adviseurs die met jou in gesprek gaan om een van de genoemde zaken. Dit is het ook want jij weet wat de risico’s zijn, weet precies aan welke financiële verplichtingen je moet voldoen en je weet daarnaast ook met je geld om te gaan. Als dit het geval is dan kan je een execution only hypotheek aanvragen bij een kredietverstrekker. Als dit niet het geval is dan moet je een normale hypotheek aanvragen en eerst in gesprek gaan met allerlei verschillende adviseurs die je zelf ook moet betalen. 

Het is namelijk enorm belangrijk dat jij weet wat de risico’s zijn van het kopen van een woning met een hypotheek, dat je weet hoe je uit de financiële problemen blijft en dat je ook weet hoe je met geld om moet gaan. Als je dit weigert te doen dan wilt geen enkele kredietverstrekker jou een krediet verstrekken en dat is ook logisch. Kredietverstrekkers willen namelijk zekerheid hebben dat jij van alles op de hoogte bent en ook de lening terug kan betalen. Daarnaast zijn kredietverstrekkers ook verplicht om dat te doen.